Antena Meniu Search
x

Video California, în stare de urgenţă din cauza inundaţiilor. Doi oameni au murit după ce un copac s-a prăbuşit peste casa lor

Statele Unite sunt din nou ameninţate de o furtună puternică. California este cea mai afectată acum, unde inundaţiile au pus stăpânire pe o mare parte din coastă. Autorităţile au emis deja mai multe ordine de evacuare din cauza ploilor torenţiale, dar şi a vântului puternic. Potrivit Serviciului Meteorologic Naţional american, rafalele de vânt pot ajunge şi la 110 kilometri pe oră. Oamenii au fost sfătuiţi să nu părăsească gospodăriile. 

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 07:54

Vezi și

Toată Coasta de Vest a Americii e sub ameninţarea inundaţiilor. În Santa Barbara, autorităţile au fost nevoite să închidă unele drumuri din cauzaploilor torenţiale din timpul nopţii. În zonele cu risc mare de inundaţii, mai mulţi locuitori au primit saci cu nisip pentru a împiedica apa să le intre în case.

Primele efecte ale furtunii au apărut încă de miercuri, când cel puţin 60 de mii de locuinţe au rămas fără curent electric. Ieri, numărul s-a triplat şi au apărut şi primele victime: doi oameni au murit după ce peste casa lor s-a prăbuşit un copac. În Oakland, vijelia a lăsat o familie pe drumuri după ce un copac uriaş a căzut peste un complex de apartamente.

"Nu mai avem nimic altceva decât ce avem pe noi, copiii nici nu sunt încălţaţi, toată mâncarea pe care o aveam e în casă... e greu", a spus familia evacuată. Majoritatea persoanelor au fost sfătuite să lucreze de acasă pentru a evita deplasarea pe drumurile afectate. Meteorologii spun că furtunile nu se vor termina prea curând, iar locuitorii sunt avertizaţi să se aştepte la vreme rea inclusiv săptămâna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » California, în stare de urgenţă din cauza inundaţiilor. Doi oameni au murit după ce un copac s-a prăbuşit peste casa lor