Antena Meniu Search
x

Un nou dezastru s-a produs în regiunea devastată de cel mai amplu incendiu de vegetaţie din istoria Californiei

Cel puţin 13 oameni şi-au pierdut viaţa în urma unor alunecări de teren provocate de ploi torenţiale.

Vezi și

Cel puţin 13 oameni şi-au pierdut viaţa în urma unor alunecări de teren provocate de ploi torenţiale. Numărul victimelor ar putea creşte deoarece mai multe persoane sunt date dispărute. Numeroase vehicule şi chiar locuinţe sunt distruse iar zona arată ca un teatru de război.

Potopul a venit după aproape un an de secetă. În miez de noapte, o furtună violentă a dat naştere unor valuri uriaşe de noroi şi stânci care au coborât versanţii lipsiţi de orice vegetaţie, după marele incendiu declanşat luna trecută. Torenţii au invadat şoselele şi străzile iar apoi au pătruns şi în case.

Meteorologii prevăzuseră dezastrul iar mii de localnici primiseră ordine sau recomandări de evacuare. Dar nu toţi le-au urmat. Cei rămaşi acasă s-au refugiat la etajele superioare, dar stratul de noroi s-a ridicat uneori chiar şi până acolo. Oamenii au urcat pe acoperişuri şi au aşteptat salvarea. 

Echipele de salvare au intrat în acţiune de îndată ce a fost posibil. Le-au venit în ajutor voluntari din rândul localnicilor mai norocoşi, cu casele aproape neatinse. Unii supravieţuitori au fost pur şi simplu dezgropaţi din mâlul în care credeau că-şi găsiseră sfârşitul. 

Cele mai mari distrugeri s-au produs într-un orăşel cu 9000 de locuitori, unde îşi au reşedinţa vedete ca Oprah Winfrey sau Ellen DeGeneres. Îngropat în mâl şi pietre, cu multe case ruinate, reţeaua electrică la pământ şi conductele sparte, oraşul arată acum ca după un bombardament. 

Incendiul care, prin distrugerea vegetaţiei, a făcut posibil acest dezastru a izbucnit la 4 decembrie şi a mistuit peste o mie de clădiri şi vegetaţia de pe 114 mii de hectare. În unele locuri, focul mai arde şi acum, mocnit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Un nou dezastru s-a produs în regiunea devastată de cel mai amplu incendiu de vegetaţie din istoria Californiei