Antena Meniu Search
x

Campionatul tancurilor a avut loc la Moscova

La Moscova s-a desfăşurat, timp de aproape două săptămâni, un aşa-numit "biatlon al tancurilor" la care au luat parte echipaje din 12 ţări.

Vezi și

 La Moscova s-a desfăşurat, timp de aproape două săptămâni, un aşa-numit "biatlon al tancurilor" la care au luat parte echipaje din 12 ţări.

Campionatul mondial al tancurilor s-a desfăşurat pe un poligon de antrenament de la periferia capitalei ruse. Participanţii nu au venit doar din foste republici sovietice ci şi din Serbia sau din ţări mai exotice ca Angola, Venezuela şi Kuweit. Aproape toate echipajele au folosit, însă, aceiaşi "bolizi": tancuri ruseşti T-72.

Doar China a făcut notă discordantă, preferând modelul T-96. Iar alegerea n-a fost deloc inspirată. Tancul lor a fost singurul care s-a defectat în timpul cursei. Spectatorii care NU erau cu toţii militari, cum s-ar fi putut aştepta, au avut posibilitatea să admire îndeaproape uriaşele maşinării.

Tanchiştii s-au întrecut în manevre pe un teren cu obstacole apoi au tras la ţintă, cu tunul, dar şi cu mitraliera. Rezultatul a fost de natură să-i facă şi mai mândri pe spectatori: pe primele două locuri s-au clasat echipaje din Rusia. Locul trei le-a revenit vecinilor din Kazahstan.

Învingătorii, dar şi învinşii au fost felicitaţi chiar de ministrul rus al apărării. Rusia a fost, pentru prima dată, gazda campionatului mondial al tancurilor, deşi echipajele sale au câştigat toate ediţiile precedente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Campionatul tancurilor a avut loc la Moscova