Antena Meniu Search
x

Căpitanul unei nave de pescuit din Coreea de Nord a fost executat în public pentru că asculta un post de radio interzis

Căpitanul unui vas de pescuit din Coreea de Nord a fost executat prin împușcare, în fața echipajului său, după ce a fost prins ascultând un post de radio interzis. Bărbatul asculta știrile postului de radio Free Asia, când se afla în larg.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 18.12.2020, 18:50

Liderul de la Phenian, Kim Jong-un
Liderul de la Phenian, Kim Jong-un - Profimedia Images
  • Căpitanul unui vas de pescuit din Coreea de Nord a fost executat în fața echipajului său, fiind prins că asculta un post de radio interzis.

Căpitanul, identificat doar ca Choi, în jurul vârstei de 40 de ani, a fost executat, prin împușcare, în fața a peste 100 de pescari și alți muncitori, scrie Daily Mail.

Bărbatul executat era proprietarul unei flote de cel puțin 50 de vase de pescuit și i-ar fi mărturisit unui membru al echipajului său despre postul de radio pe care îl asculta, iar acesta le-ar fi spus totul autorităților.

Un oficial din provincia Hamgyong susține că Choi ar fi început să asculte posturi de radio străine încă din perioada în care lucra în armată și a continuat cu acest obicei chiar și după ce și-a încheiat serviciul militar și a preluat flota.

"Execuția a avut loc în luna octombrie. Bărbatul a fost împușcat în fața a 100 de alți căpitani și muncitori. De asemenea, toți cei care i-au permis să lucreze și să plece în larg au fost concediați", a declarat un oficial nord-coreean.

Radio Free Asia este finanțat de Washington și are un birou central la Seul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Căpitanul unei nave de pescuit din Coreea de Nord a fost executat în public pentru că asculta un post de radio interzis