Antena Meniu Search
x

Video Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ. Nava a călătorit cu 27.000 km/oră

Primul echipaj al unei nave cosmice format numai din civili a revenit pe Pământ după un voiaj de trei zile la bordul capsule SpaceX Crew Dragon. Capsula a amerizat în largul coastei Floridei.

de Redactia Observator

la 19.09.2021, 07:44

Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ. Nava a călătorit cu 27.000 km/oră
Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ. Nava a călătorit cu 27.000 km/oră - Profimedia Images

După ce a călătorit cu mai mult de 27.000 de kilometri pe oră, nava a folosit pătura groasă de aer a Pământului pentru a încetini, exteriorul navei atingând temperaturi de aproape 2.000 de grade în acest proces.

Capsula Crew Dragon a folosit scutul termic pentru a proteja echipajul împotriva căldurii intense și a acumulării de plasmă în timp se îndrepta spre ocean. După ieșirea din nava spațială, echipajul a fost văzut zâmbind și făcând semn către camerele de televiziune.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Am avut câteva probleme"

Pe acelaşi subiect

Zborul nu a fost impecabil din punct de vedere tehnic. "Știți că am avut câteva probleme la care am lucrat, am muncit ceva la sistemul de gestionare a deșeurilor", a declarat Benji Reed, directorul SpaceX pentru managementul misiunii echipajului, în timpul unui briefing post-zbor. „Dar a fost bine iar echipajul a fost fericit și sănătos”, a adăugat el.

Reed a mai spus că a existat o problemă cu un senzor de temperatură într-unul din propulsoarele Draco utilizate pentru a controla capsula în spațiul cosmic, dar compania a răspuns a oprit senzorul „dublu redundant”. „Și, de fapt, că Draco în sine a fost redundant, nu a fost niciodată un risc”, a spus Reed.

Oficialii NASA au spus că Crew Dragon este probabil cel mai sigur vehicul care a zburat vreodată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Capsula SpaceX și primul echipaj de astronauți civili au revenit pe Pământ. Nava a călătorit cu 27.000 km/oră