Antena Meniu Search
x

Video Carlo Acutis, primul sfânt din generaţia milenialilor. Minunile făcute de cel supranumit influencerul lui Dumnezeu

Premieră la Vatican. Papa Francisc a permis canonizarea unui influencer care va deveni astfel primul sfânt din generaţia milenialilor. Este vorba de Carlo Acutis, un tânăr italian, care a murit în 2006 de leucemie. Pe parcursul scurtei sale vieţi, băiatul şi-a folosit cunoştinţele digitale pentru a răspândi credința catolică. A fost supranumit Influencerul lui Dumnezeu.  

de Redactia Observator

la 24.05.2024 , 21:43

Papa Francisc: Mărturia sa le arată tinerilor din ziua de azi că adevărata fericire se găsește atunci când Dumnezeu este pus pe primul loc, slujindu-L pe El și pe frații săi, în special pe cei din urmă. 

Să-l aplaudăm pe tânărul binecuvântat milenial!

Carlo Acutis avea numai 15 ani când a murit. S-a născut la Londra, însă a crescut la Milano, acolo unde s-a ocupat de pagina de internet a parohiei sale.

Vezi și

Antonia Salzano, mama lui Carlo: Aici, în centrul Milanului, unde locuiam noi, erau adesea cerșetori pe stradă, oameni care dormeau pe cartoane. La acea vreme, cu banii săi, Carlo s-a organizat să le dăruiască saci de dormit în loc să-și cumpere jucării.

Pe acelaşi subiect

Carlo Acutis, primul sfânt din generaţia milenialilor

La şcoală, îşi ajuta colegii de clasă ai căror părinți treceau prin divorțuri sau îi apăra pe cei cu dizabilități atunci când erau hărțuiți. Când a mai crescut, Carlo a învățat programare de unul singur, iar mai apoi şi-a folosit cunoştinţele digitale pentru a crea site-uri web pentru organizații catolice, precum și unul în care documenta miracolele din întreaga lume. Aşa şi-a căpătat supranumele de "influencerul lui Dumnezeu". La numai 15 ani a fost diagnosticat cu leucemie şi la scurt timp a murit. După moartea sa, în 2020, Carlo Acutis a fost beatificat după ce i-a fost atribuit un prim miracol, vindecarea inexplicabilă medical a unui copil. 

José de Jesús Aguilar, preot: Un copil care avea o problemă cu pancreasul primește, deodată, vindecarea cerând ajutorul lui Carlo Acutis și tocmai această minune, a vindecării subite, atrage atenția. Un alt lucru este că trupul său nu suferă descompunerea obișnuită.

Un al doilea miracol i-a fost recnoscut acum de Papa Francisc. Este vorba de vindecarea unei tinere a cărei mamă s-a rugat la mormântul lui Acutis.

José de Jesús Aguilar, preot: O minune permite unei persoane să fie considerată binecuvântată. Două minuni înseamnă că persoana poate fi considerată Sfântă.

Potrivit Bisericii Romano Catolice, doar Dumnezeu face miracole, dar sfinţii despre care se crede că-i sunt alături în ceruri intervin în numele oamenilor care se roagă la ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Stiri externe » Carlo Acutis, primul sfânt din generaţia milenialilor. Minunile făcute de cel supranumit influencerul lui Dumnezeu