Antena Meniu Search
x

Galerie foto Tragedie pe o şosea din Mexic: Cel puțin 54 de oameni au murit şi 100 au fost răniţi, după ce un camion cu migranţi s-a răsturnat

Cel puţin 54 de migranţi au murit şi mai multe zeci au fost răniţi, după ce camionul în care erau transportaţi s-a răsturnat pe o autostradă în Mexic. Atenţie, urmează informaţii cu puternic impact emoţional!

de Redactia Observator

la 10.12.2021, 10:21

UPDATE 10:08: Cel puțin 54 de persoane au murit și 100 au fost rănite. Peste 150 de oameni, despre care se spune că ar fi migranți din America Centrală, au fost înghesuiţi în remorca camionului. 

Ştire iniţială: Camionul cu care călătoreau s-a răsturnat și a lovit un pod. În vehicul erau înghesuiți peste 100 de oameni. Este una dintre cele mai mari tragedii de acest gen din Mexic. Camionul era supraaglomerat, iar din primele date anunţate de procuratură, 53 de oameni au murit, bărbaţi, femei şi copii, iar dintre cei aproximativ 60 de răniţi, trei se află în stare critică.

Imaginile de la locul accidentului arată victimele întinse pe drum, lângă camionul răsturnat. Erau și rânduri de ceea ce păreau a fi corpuri acoperite cu cearșafuri albe. Luis Manuel Garcia, șeful agenției de protecție civilă din Chiapas, a confirmat că victimele includ bărbați, femei și copii. Naționalitățile lor nu au fost confirmate, dar oficialii locali au spus că majoritatea oamenilor de la bord erau migranți din Honduras și Guatemala.

Camionul era supraaglomerat şi mergea cu viteză

Pe acelaşi subiect

Camionul mergea cu viteză când s-a răsturnat într-o curbă strânsă și a lovit un pod pietonal pe un drum principal care duce la capitala statului Chiapas, Tuxtla Gutiérrez. Chiapas, care se învecinează cu Guatamala, este un punct important de tranzit pentru migranții fără acte, relatează BBC

Sute de mii de migranți care fug de sărăcie și violență încearcă să treacă graniţa prin Mexic în fiecare an, în încercarea de a ajunge în SUA. Mulți dintre ei plătesc contrabandiști, care îi transportă ilegal în camioane aglomerate și periculoase.

Granița dintre SUA și Mexic este cea mai mortală frontieră din lume, conform datelor Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM). Numai în acest an, cel puțin 650 de persoane au murit încercând să treacă granița - mai mult decât în oricare alt an de la începutul înregistrărilor OIM.

Președintele Mexic Andrés Manuel López Obrador a descris accidentul drept ''foarte dureros'' și a scris pe Twitter că ''regretă profund tragedia''.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Tragedie pe o şosea din Mexic: Cel puțin 54 de oameni au murit şi 100 au fost răniţi, după ce un camion cu migranţi s-a răsturnat