Antena Meniu Search
x

Cartierul din China care găzduiește cea mai mare fabrică de iPhone din lume a fost închis, din cauza creșterii masive a cazurilor de Covid

Autoritățile chineze au închis un cartier din orașul Zhengzhou, cartier în care se află cea mai mare fabrică de producție iPhone din lume, sub măsurile stricte ale țării împotriva coronavirusului.

de Redactia Observator

la 02.11.2022, 22:04

Vezi și

Lockdown-ul a început miercuri, 2 noiembrie și va dura șapte zile. Mișcarea poate avea un impact asupra producției noului iPhone 14, care este realizat la fabrica Foxconn din oraș. Chinezii și întreprinderile continuă să se confrunte cu „politica zero” anti-Covid a președintelui Xi Jinping, potrivit BBC.

Miercuri, 2 noiembrie, autoritățile au declarat că blocarea zonei economice a aeroportului Zhengzhou va începe imediat și se va încheia pe 9 noiembrie. Serviciile de transport public au fost suspendate, iar oamenii au fost sfătuiți să lucreze de acasă, potrivit unui anunț oficial de pe platforma de socializare WeChat. Oficialii au spus că vor sancționa orice încălcare a legii.

Au fost raportate 167 de cazuri în ultima săptămână în Zhengzhou

Zhengzhou este capitala provinciei Henan din centrul Chinei, care găzduiește aproximativ 10 milioane de oameni. Au fost raportate 167 de cazuri în ultima săptămână, în creștere față de 97 în săptămâna precedentă. Lockdown-ul vine într-un moment cheie pentru Apple, la scurt timp după lansarea iPhone 14 și înaintea sezonului de cumpărături de Crăciun și Anul Nou Lunar.

Pe acelaşi subiect

Fabrica Foxconn din Zhengzhou, care are aproximativ 200.000 de muncitori, produce majoritatea noilor telefoane Apple.Marți, 1 noiembrie, Foxconn a declarat că a mărit sporurile de lucru de patru ori, după ce au pierdut mai mulți lucrători din cauza carantinei Covid. 

Compania a spus că bonusurile fac parte dintr-un efort de „reluare treptată a producției”. Nu a furnizat încă un număr oficial al numărului de persoane din fabrică infectate cu coronavirus. Miercurea trecută, Foxconn a declarat că un „număr mic de angajați” din Zhengzhou a fost „afectat de pandemie” și că le stau la dispoziție acestora cu priviziile de care au nevoie. 

Un reprezentant al fabricii a afirmat că niciun caz grav nu a fost înregistrat

Un reprezentant al fabricii a afirmat totuşi pentru săptămânalul China Newsweek că niciun caz grav nu a fost înregistrat şi că situaţia este pentru moment "controlabilă". Deşi rămâne la un nivel scăzut, numărul cazurilor de COVID-19 depistate în China este în creştere în ultimele zile.

Miercuri, peste 2.000 de cazuri noi au fost anunţate la nivelul teritoriului naţional chinez, pentru a treia zi consecutivă. În sud, în teritoriul semiautonom Macao, autorităţile locale au anunţat marţi o testare generală pentru cei 680.000 de locuitori după descoperirea câtorva cazuri pozitive. Unul dintre celebrele cazinouri din acest oraş a fost plasat în lockdown.

În Canton, tot în sudul ţării, lockdownuri parţiale au fost decretate luni în mai multe cartiere. La cealaltă extremitate a Chinei, mai multe focare au fost detectate în oraşe din nord-est, în apropiere de graniţele cu Rusia şi cu Coreea de Nord. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cartierul din China care găzduiește cea mai mare fabrică de iPhone din lume a fost închis, din cauza creșterii masive a cazurilor de Covid