Antena Meniu Search
x

Producţia de telefoane iPhone ar putea scădea cu 30% la o mare fabrică din China. Care este motivul

Producţia de telefoane iPhone la uzina de la Zhengzhou, China, una dintre cele mai mari fabrici din lume, ar putea scădea luna viitoare cu 30%, din cauza restricţiilor pentru combaterea COVID-19 introduse de autorităţile chineze, a declarat luni pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, citată de Agerpres.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 09:01

iPhone
Producţia de telefoane iPhone ar putea scădea luna viitoare din cauza restricţiilor - iStockphoto

Grupul taiwanez Foxconn, care gestionează uzina de la Zhengzhou, din centrul Chinei, lucrează la creşterea producţiei la o altă uzină din China, amplasată la Shenzhen, pentru a recupera o parte din producţia pierdută la Zhengzhou, a dezvăluit sursa care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Uzina Foxconn de la Zhengzhou, unde lucrează aproximativ 200.000 de persoane, s-a confruntat cu un val de nemulţumiri din partea angajaţilor, ca urmare a măsurilor stricte introduse pentru a limita răspândirea virusului COVID-19. Mai mulţi angajaţi au părăsit locaţia în cursul week-end-ului.

Posibilul impact asupra producţiei de telefoane iPhone vine într-o perioadă care este, în mod normal, una aglomerată pentru producătorii de echipamente electronice, înaintea sărbătorilor de sfârşit de an.

Foxconn, cel mai mare producător mondial de produse electronice

Pe acelaşi subiect

Grupul Foxconn, cunoscut şi sub denumirea de Hon Hai Technology Group, a subliniat duminică faptul că încearcă să readucă situaţia sub control şi a adăugat că va coordona producţia realizată la alte uzine pentru a reduce orice impact potenţial.

Foxconn este cel mai mare producător mondial de produse electronice şi colaborează cu firme precum Apple, Hewlett Packard şi Dell. Compania taiwaneză este renumită în special pentru că asamblează telefoanele iPhone pentru Apple. Potrivit analiştilor de la firma Fubon Research, Foxconn produce aproximativ 70% din telefoanele iPhone vândute la nivel mondial, produs care este, la rândul său, responsabil pentru 45% din veniturile firmei taiwaneze. Foxconn produce telefoane iPhone şi în India, dar uzina de la Zhengzhou este responsabilă pentru cea mai mare parte a producţiei globale.

Potrivit politicilor zero-Covid-19 introduse de autorităţile chineze, localităţile trebuie să acţioneze rapid pentru a combate focarele de coronavirus, prin măsuri precum carantina totală. Uzinele din zonele afectate pot să-şi continue activitatea, cu condiţia de a opera pe baza unui sistem de tip "buclă închisă", în cadrul căruia angajaţii trăiesc şi muncesc în perimetrul uzinei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Producţia de telefoane iPhone ar putea scădea cu 30% la o mare fabrică din China. Care este motivul