Antena Meniu Search
x

Cascada Victoria, traverată pe sârmă

Doi cascadori europeni au realizat o performanţă într-adevăr excepţională: traversarea, pe sârmă, a cascadei Victoria, din sudul Africii

Vezi și

Doi cascadori europeni au realizat o performanţă într-adevăr excepţională: traversarea, pe sârmă, a cascadei Victoria, din sudul Africii

Germanul Lukas Irmler şi austriacul Reinhard Kreindl au, amândoi, ocupaţii cât se poate de obişnuite: Lukas este student la ştiinţe economice iar Reinhard, ziarist şi scriitor. Dar marea lor pasiune este mersul pe sârmă. Pentru ei, uriaşa cascadă Victoria, de la graniţa dintre Zambia şi Zimbabwe, nu era doar un spectacol fascinant, ca pentru turiştii de rând, ci, în primul rând, o provocare.

Numită de localnici "Tunetul Aburilor", cascada de pe fluviul Zambezi are o diferenţă de nivel de aproape 100 de metri iar lăţimea sa maximă trece de un kilometru şi jumătate. Cei doi acrobaţi au ales, însă, un sector mai îngust pentru a-şi întinde cablul. Apoi nu le-a mai trebuit decât echilibru şi stăpânire a nervilor.

În final, amândoi au traversat cu bine cascada, fără să apeleze la centurile de siguranţă. După ce şi-au sărbătorit succesul au avut puterea să-şi descrie impresiile.

Lukas şi Reinhard s-au pregătit pentru performanţa lor timp de doi ani. Câteva luni le-au fost necesare doar ca să se lupte cu birocraţia din Zimbabwe, pentru a căpăta autorizaţiile necesare de la Autoritatea Parcurilor şi Mediului Natural.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cascada Victoria, traverată pe sârmă