Antena Meniu Search
x

Căutări de amploare ale poliției japoneze, după ce o persoană a trimis amenințări cu bomba în sute de școli

Poliția japoneză este în alertă, după ce o persoană a trimis amenințări cu bomba și cu martea a sute de elevi. Incidentul a determinat închiderea mai mutor școli, din motive de siguranță.

de Redactia Observator

la 26.01.2023, 11:18

Căutări de amploare ale poliției japoneze, după ce o persoană a trimis amenințări cu bomba în sute de școli
Căutări de amploare ale poliției japoneze, după ce o persoană a trimis amenințări cu bomba în sute de școli - Profimedia

Amenințările au fost trimise prin fax liceelor și universităților la începutul acestei săptămâni de la un număr înregistrat în Tokyo. Potrivit poliției, nu au fost găsite materiale explizive în incinta școlilor și nu au existat rapoarte de atacuri asupra elevilor și personalului până în prezent, potrivit BBC.

În prefectura Saitama, peste 170 de școli au primit amenințări cu bombă

Amenințările cu bombă sunt rare în Japonia, care este cunoscută pentru rata scăzută a criminalității. Primul val de mesaje a început luni, 23 ianuarie, amenințările ajungând la școli și universități din toată țara. În prefectura Saitama, peste 170 de școli au primit amenințări cu bombă, au spus oficialii. Potrivit presei locale, în mesaj, persoana susținea că au fost instalate peste 330 de bombe, în timp ce în altul scria: „Am pus o bombă imensă.

Unele rapoarte au spus că mesajele cer răscumpărări cuprinse între 300.000 de yeni, la 3 milioane de yeni. Marți, 24 ianuarie, mesaje care amenințau cu uciderea elevilor și profesorilor au fost trimise de la același număr către licee din diferite prefecturi, inclusiv Osaka, precum și Saitama și Ibaraki, lângă Tokyo.

În urma amenințărilor, multe școli din Japonia s-au închis ca măsură de precauție, deși majoritatea au fost redeschise până joi, 26 ianuarie. Faxurile sunt încă utilizate frecvent în Japonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Căutări de amploare ale poliției japoneze, după ce o persoană a trimis amenințări cu bomba în sute de școli