Antena Meniu Search
x

Cazul zguduitor al tinerei de 22 de ani care a murit strivită într-o fabrică de textile din Italia. Ultimul ei mesaj: M-au lăsat singură și am atâta de muncă

Un caz tulburător zguduie Italia de câteva săptămâni. O tânără de 22 de ani, Luana D'Orazio, a murit zdrobită de un utilaj într-o fabrică de textile din Prato la începutul acestei luni. 

de Redactia Observator

la 27.05.2021, 11:29

Cazul zguduitor al tinerei de 22 de ani care a murit strivită într-o fabrică de textile din Italia. Ultimul ei mesaj: M-au lăsat singură și am atâta de muncă
O tânără de 22 de ani, Luana D'Orazio, a murit zdrobită de un utilaj într-o fabrică de textile din Prato - Il Giornale

"Scuză-mă iubire, am terminat chiar acum. Și astăzi a trebuit să alerg ca dracu. M-au lăsat singură cu atât de multă muncă." Este ultimul mesaj lasat iubitului de tânăra care a murit pe 3 mai în timp ce lucra ca ucenic la un utilaj de țesut într-o fabrică de textile în Montemurlo, Prato, relatează La Repubblica. Luana, mama unui copil de 5 ani, a murit instantaneu din cauza unor fracturi toracico-pulmonare foarte grave. Tânăra era cu spatele la utilaj, când în circumstanțe care sunt încă investigate, a fost trasă sub o rolă și strivită.

Anchetatorii încearcă se afle dacă și de ce mașina de țesut a fost manipulată deoarece în momentul tragediei siguranța nu a fost activată. În vizorul poliției se află două persoane suspectate că au modificat sistemele de siguranță ale mașinii de țesut care a aspirat-o practic pe Luana între rolele utilajului. Este vorba de un tehnician Mario Cusimano și de proprietara companiei Laura Coppini. Ambii sunt acuzați de omor potrivit Il Giornale.

Mașinile de ultimă generație au sisteme de protecție menite să evite accidentele grave. Utilajul la care lucra Luana are în mod normal o poartă care, în funcție de ciclurile de producție, urcă și coboară în funcție de gradul de risc. Când rolele nu se mișcă, poarta este ridicată, astfel încât operatorul să poată interveni pentru a aranja firele. Pe de altă parte, când ciclul este pornit, poarta este coborâtă în așa fel încât, în niciun caz, cu mașinile în funcțiune, operatorul nu poate intra în contact cu rolele. Când operatorul este prea aproape de mașină, senzorii declanșează oprirea utilajului. Utilajele au fost puse sub sechestru.

Investigațiile se desfășoară pe două piste paralele. Pe de o parte se investighează pentru motivul pentru care s-a produs accidentul, pe de altă parte, procurorul verifica daca era respectat contractul de muncă. Tânăra avea un contract de ucenic și, conform legii, ar fi trebuit să fie supravegheată de un superior. Mai mult de atât, potrivit contractului ea nu ar fi trebuit să manipuleze un astfel de utilaj.

”Nu poți să mori ca acum 50 de ani”, spun sindicaliștii revoltați de condițiile de muncă tot mai grele și de deciziile pe care le iau unii patroni din motive economice. În ultimele 3 luni, un tunisian de 22 de ani a murit în zonă, în condiții similare, strivit de un utilaj, scrie huffingtonpost.it.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Cazul zguduitor al tinerei de 22 de ani care a murit strivită într-o fabrică de textile din Italia. Ultimul ei mesaj: M-au lăsat singură și am atâta de muncă