Antena Meniu Search
x

Peste 3.000.000 de cazuri de coronavirus la nivel mondial, țările pregătesc relaxarea restricțiilor

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus a depășit trei milioane în cursul zilei de luni, 27 aprilie, potrivit datelor centralizate de Reuters. Statele Unite sunt cele mai afectate de pandemie, cu circa un milion de îmbolnăviri și peste 56.000 de decese, dublu față de Italia, a doua cea mai grav lovită țară.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.04.2020, 11:16

Statistici coronavirus
Medic din Gdansk, Polonia, la un centru mobil de testare, 27 aprilie 2020 - Profimedia Images
  • 1 din 3 cazuri, în Statele Unite ale Americii
  • Mai multe țări plănuiesc reluarea activității economice

Deși cazurile de Covid-19 se înmulțesc de la o zi la alta, multe țări pregătesc măsuri de relaxare a restricțiilor, după opt săptămâni în care economia mondială a intrat în impas.

După primii 41 de pacienți diagnosticați în Wuhan, pe 10 ianuarie 2020, numărul infecțiilor în mai puțin de patru luni a depășit cifra de trei milioane, ceea ce, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, este comparabil cu evoluția gipei sezoniere anuale.

În ultima săptămână, transmite Reuters, au fost raportate zilnic, în medie, 82.000 de noi cazuri de coronavirus, dintre care 43% în Europa iar peste un sfert în SUA.

Peste 205.000 de oameni și-au pierdut viața ca urmare a complicațiilor cauzate de SARS-CoV-2. Rata mortalității nu a fost calculată cu precizie, însă este posibil să fie mult mai mică decât estimările inițiale (ce variază între 0.1 ș 3.4% - procent calculat de OMS pe 3 martie), deoarece multe persoane nu au fost diagnosticate, fiind asimptomatice.

Economia mondială în impas, se încearcă reluarea activității

Cele mai afectate țări din Europa sunt Italia, Franța și Spania, fiecare cu peste 23.000 de decese. Cu toate acestea, raportările din ultimele săptămână arată o scădere a numărului de cazuri confirmate zilnic, deși mii de persoane sunt în continuare diagnosticate pozitiv la fiecare 24 de ore.

În Italia, anumite fabrici vor putea fi deschise începând cu data de 4 martie, într-un proces treptat de repornire a activității economice. Spania a relaxat restricțiile încă de duminică, 26 aprilie, permițând copiilor să iasă din case.

Câteva state americane au permis redeschiderea afacerilor, în urma estimărilor conform cărora rata șomajului ar putea atinge 16% în aprilie. De cealaltă parte a lunii, Japonia și Singapore încearcă să țină epidemia sub control, după ce numărul de cazuri confirmate a crescut iar.

Și statele din America de Sud se luptă cu noul coronavirus. Peste 60.000 de persoane s-au îmbolnăvit în Brazilia și aproape 14.000 în Mexic.

În nordul Africii sunt focare în Maroc, Egipt și Algeria, ce totalizează peste 40% din numărul infecțiilor de pe continent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Peste 3.000.000 de cazuri de coronavirus la nivel mondial, țările pregătesc relaxarea restricțiilor