Antena Meniu Search
x

300 de suporteri finlandezi au fost confirmați cu Covid, după ce s-au întors din Rusia de la Euro 2020

Aproximativ 300 de suporteri finlandezi care s-au întors săptămâna trecută din Sankt Petersburg după ce au participat la Euro 2020 au fost testaţi pozitiv pentru Covid-19, au anunţat autorităţile de sănătate locale.

de Redactia Observator

la 29.06.2021, 17:58

Suporteri finlandezi
Cazurile de coronavirus cresc în Finlanda după participarea suporterilor la meciurile din Rusia - Profimedia

Autoritatea sanitară responsabilă de epidemie, THL, a cerut tuturor suporterilor finlandezi care s-au intors săptămâna trecută în ţară să rămână în carantină cel puţin 72 de ore până la confirmarea unor teste negative pentru coronavirus, potrivit Le Figaro. Autorităţile finlandeze şi-au exprimat îngrijorarea joi, după depistarea a aproape o sută de cazuri în rândul susţinătorilor care s-au întors din Rusia.

Autorităţile locale aflate la graniţa dintre Finlanda şi Rusia au identificat apoi 86 de noi cazuri în timpul testelor efectuate la punctele vamale. Din cauza blocajelor din trafic, cauzate marţea trecută de întoarcerea a peste 3.000 de suporteri, vameşii finlandezi au fost nevoiţi să lase să intre în ţară aproape 800 de persoane, fără ca acestea să fie testate.

Răspândirea virusului, accelerată în contextul Campionatului European

Rusia se confruntă cu o creştere a cazurilor de coronavirus din cauza noii tulpini Delta care este mult mai contagioasă, situaţie care afectează în mod special oraşul Sankt Petersburg, oraş gazdă pentru partidele de la Euro 2020. Rata incidenţei în oraşul rusesc este de 20 de ori mai mare decât în Finlanda, potrivit datelor furnizate de THL.

Primarul din Helsinki, Jan Vapaavuori a declarat luni că exclude posibilitatea de a ridica anumite restricţii impuse de pandemie, în mare parte din cauza creşterii numărului de infectări transmise după deplasările suporterilor, realizate cu ocazia Campionatului European.

Luni, Finlanda, cu o populaţie totală de 5,5 milioane de locuitori, a raportat un total de peste 95.000 de persoane infectate cu coronavirus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » 300 de suporteri finlandezi au fost confirmați cu Covid, după ce s-au întors din Rusia de la Euro 2020