Antena Meniu Search
x

Video Ce arme grele va aduce Putin la parada de Ziua Victoriei. Nu vor lipsi "Avionul Apocalipsei" și racheta "Satan 2"

La Moscova se fac ultimele pregătiri pentru ziua de care se teme o lume întreagă. În plin război în Europa, Rusia va marca luni Ziua Victoriei împotriva Germaniei naziste. Chiar şi "Avionul apocalipsei" al lui Vladimir Putin e gata de paradă. Liderul de la Kremlin s-ar putea folosi de această ocazie pentru a declara oficial război Ucrainei sau chiar pentru anexarea regiunii separatiste ucrainene Donbass.  

de Simona Moloiu

la 06.05.2022, 22:09

Zi şi noapte, aproximativ 11.000 de militari, bat pas de defilare în Piaţa Roşie. Se pregătesc pentru ceea ce se vrea cea mai impunătoare paradă de Ziua Victoriei de până acum. La Moscova a fost mobilizată cea mai nouă tehnică militară, abia testatele rachete Satan 2 şi cele mai noi tancuri. Vladimir Putin vrea să arate lumii întregi că este pregătit pentru orice, chiar şi pentru un conflict de durată cu NATO.

Nici un detaliu nu este lăsat la întâmplare. Avioanele care vor participa la paradă au oridin să zboare în forma literei Z, simbol al invaziei ruse în Ucraina. Va fi etalat şi "Avionul apocalipsei" sau Kremlinul zburător, cum mai este numit buncărul nuclear aerian în care Vladimir Putin se poate refugia în caz de atac. Recent modernizată, aeronava este văzută extrem de rar, iar ridicarea ei de de la sol dă fiori, în condiţiile în care Rusia a ameninţat în repetate rânduri cu un atac nuclear.

Toţi suntem alături de soldaţi şi vom merge alături de ei până la final. Ne trezim cu gândul la ei, ne culcăm cu gândul la ei, mergem la luptă cu ei pentru a zdrobi această bestie nazistă, aşa cum au făcut şi bunicii noştri”, spune o localnică.

Este greu de crezut însă că Vladimir Putin va avea parte de sărbătoarea pe care şi-o dorea. Ar fi vrut să anunţe o victorie de orice fel în Ucraina. Numai că planurile sale nu s-au potrivit cu situaţia din teren. Militarii săi nu au reunşit să atingă niciun obiectiv important, ba chiar au ajuns motiv de glume, după ce au apărut imagini cu tancuri şi blindate ruse distruse şi soldaţi dezorientaţi.

Pe acelaşi subiect

Ce spune Gari Kasparov, fostul campion mondial la şah despre Putin 

Într-un interviu exclusiv pentru Observator, fostul mare şahist şi unul dintre cei mai mari opozanţi ai lui Vladimir Putin, Gari Kasparov, spune că speră ca poporul rus să se ridice împotriva regimului.

Gari Kasparov, fost campion mondial la şah: Deja ştim că peste 20.000 de soldaţi au fost ucişi. Zeci de mii au fost răniţi. Dar nu e încă suficient pentru ca poporul rus să se ridice. (…) Numerele vor creşte. Şi de asemenea preţurile se umflă. Sancţiunile încep să-i doară.

Lumea se teme însă de ceea ce Rusia nu etalează la această paradă. Tot mai multe voci spun că Vladimir Putin ar urma să declare oficial război Ucrainei, ceea ce i-ar permite să-i mobilizeze pe rezervişti, să rechiziţioneze bunuri şi ar prelungi pe o perioadă nedeterminată războiul de la graniţele noastre. Există temerea că Vladimir Putin ar putea anunţa, după modelul Crimeea, anexarea celor două regiuni separatiste Doneţk şi Luhansk.

Gari Kasparov, fost campion mondial la şah: Să ne amintim de ce Putin a acţionat atât de arogant.

El nu a devenit Putin pe care îl ştim astăzi imediat. A durat 20 de ani. 20 de ani în care, pas cu pas, a încălcat regulile, şi-a ucis opozanţii, a atacat ţările vecine şi nu a suportat nicio consecinţă.

Pe de altă parte, Papa Francisc este singurul optimist. Spune că premierul Viktor Orban i-a spus, atunci când s-au întâlnit la sfârșitul lunii aprilie, că președintele Putin intenționează să pună capăt invaziei din Ucraina pe 9 mai, Ziua Victoriei Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ce arme grele va aduce Putin la parada de Ziua Victoriei. Nu vor lipsi "Avionul Apocalipsei" și racheta "Satan 2"