Antena Meniu Search
x

Ce este, de fapt, cilindrul misterios adus de valuri pe o plajă australiană. Anunţul autorităţilor

Cilindrul misterios, descoperit la mijlocul lunii iulie pe plajele din vestul Australiei, a fost identificat. Anunţul autorităţilor a pus astfel capăt unui lung şir de speculaţii şi teorii, scrie CNN.  

de Redactia Observator

la 02.08.2023, 09:18

Cilindrul misterios, adus de valuri pe o plajă australiană, a fost identificat
Cilindrul misterios, adus de valuri pe o plajă australiană, a fost identificat - Twitter

Obiectul metalic are o lățime de aproximativ 2,5 metri și o lungime cuprinsă între 2,5 și 3 metri şi a fost găsit de localnici pe plaja Green Head, la aproximativ 250 km nord de Perth, în vestul Australiei. 

Misterul a fost elucidat, după ce autorităţile australiene şi indiene au anunţat că cilindrul nu este altceva decât un fragment dintr-un vehicul de lansare de capacitate medie operat de Organizația Indiană de Cercetare Spațială, a declarat Sudheer Kmar, directorul ISRO. Agenţia Spaţială Australiană a transmis, luni, că au ajuns la aceeaşi concluzie, în urma propriilor investigaţii. 

Încă din luna iulie, utilizatorii de internet au lansat tot felul de teorii cu privire la originea cilindrului metalic. Însă poliţia declara încă de pe atunci că cel mai probabil ar fi vorba de deşeuri spaţiale. 

“PSLV este un vehicul de dimensiuni medii operat de ISRO. Rămăşiţele rămân în custodia Agenţiei Spaţiale Australiene, care lucrează îndeaproape cu ISRO pentru a stabili care sunt următorii paşi”, au declarat reprezentanţii agenţiei. Pe de altă parte, ISRO a confirmat pentru CNN că „nu există deocamdată planuri pentru a aduce obiectul înapoi în India”.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Ce este, de fapt, cilindrul misterios adus de valuri pe o plajă australiană. Anunţul autorităţilor