Antena Meniu Search
x

Video Ce infracţiuni a comis românul căutat de FBI timp de 15 ani. Bărbatul a fost prins la o piscină din Budapesta

Un român, căutat de 15 ani de FBI, a fost prins la piscină în Budapesta. Împreună cu doi complici, Ştefan Alexandru Barabaş a sechestrat o celebră milionară din Statele Unite şi pentru a o elibera au cerut 8,5 milioane de dolari. Barabaş era ultimul din banda de trei, aflat încă în libertate. El se află acum în arestul poliţiei ungare şi îşi aşteaptă extrădarea în Statele Unite

de Redactia Observator

la 18.08.2022, 20:13

Vezi și

Poliţiştii maghiari l-au prins pe Ştefan Alexandru Barabas, chiar în momentul în care ieşea de la o piscină din Budapesta. Bărbatul, care are dublă cetăţenie, română şi maghiară, este căutat de FBI din anul aprilie 2007.

Atunci împreună cu alţi 2 români, Emanuel Nicolescu şi Nicolae Helerea, au intrat în conacul de lux al lui Anne Bass, una dintre cele mai bogate femei din Statele Unite şi au încercat să o jefuiască. 

Potrivit anchetatorilor americani, cei trei români şi-au pregătit minuţios lovitura. Emanuel Nicolescu a reuşit să o convingă pe milionară să-i ofere postul de majordom, apoi împreună cu prietenii lui a ales noaptea de 15 aprilie 2007 să dea lovitura.

Cu cagule pe faţă şi costume tip ninja, cei trei români au intrat peste Anne Bass şi iubitul acesteia, i-au legat şi i-au injectat cu o substanţă albastră, despre care le-au spus că îi va ucide în 24 de ore, dacă nu li se administrează un antidot.  

Pe acelaşi subiect

Român, urmărit de FBI

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anne Bass, care a murit în urmă cu doi ani, avea o avere estimată la aproape 700 de milioane de dolari, în acel moment. Numai colecţia de artă, care cuprindea opere de Claude Monet sau Edgar Degas, a fost estimată la peste 225 de milioane de dolari.

Milionara a sunat la bancă şi a spus că vrea să-i fie trimişi 8,5 milioane de dolari. Pentru că suma era una uriaşă, banca a considerat suspectă cererea şi nu a operat tranzacţia. Este momentul în care Stefan Alexandru Barabas şi complicii săi s-au speriat.

Ei le-au dat somnifere victimelor lor şi au fugit cu una dintre maşinile din garajul milionarei. Au fost identificaţi de anchetatorii americani  cu ajutorul unor umre ADN prelevate de pe volanul automobilului furat.  Aşa au ajuns la Emanuel Nicolescu, pe care poliţişti americani l-au arestat în 2011. Un an mai târziu acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare.

Nicolae Helerea s-a predat de bună voie în 2012. A pledat vinovat pentru tentativă de extorcare, iar 2016 a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ce infracţiuni a comis românul căutat de FBI timp de 15 ani. Bărbatul a fost prins la o piscină din Budapesta