Antena Meniu Search
x

Cea mai mare schimbare în politica "zero-Covid" a Chinei: După trei ani de granițe închise, va renunța la carantina pentru cei care intră în ţară

China ia măsuri noi în ceea ce priveşte renunţarea la politica sa "zero-Covid". Astfel, începând cu 8 ianuarie, va renunța la carantina pentru călători, au anunțat oficialii, scrie BBC. După trei ani de granițe închise, acest lucru va redeschide efectiv țara pentru cei care au vize de muncă și de studiu sau care doresc să își viziteze familia.

de Redactia Observator

la 27.12.2022, 16:19

Cea mai mare schimbare în politica "zero-Covid" a Chinei: După trei ani de granițe închise, va renunța la carantina pentru cei care intră în ţară
Cea mai mare schimbare în politica "zero-Covid" a Chinei: După trei ani de granițe închise, va renunța la carantina pentru cei care intră în ţară - Profimedia Images

China se luptă totuşi cu răspândirea virusului în urma ridicării restricțiilor. Rapoartele spun că spitalele sunt copleșite, iar persoanele în vârstă mor.

Adevăratul bilanț - numărul zilnic de cazuri și decese - este în prezent necunoscut, deoarece oficialii au încetat să mai publice datele Covid, relatează Mediafax.

Beijing a raportat vineri aproximativ 4.000 de noi infecții cu Covid și niciun deces timp de patru zile consecutive, săptămâna trecută. Duminică, a declarat că va înceta să mai publice cu totul numărul zilnic de cazuri. Totuşi, firma britanică de date medicale Airfinity a estimat că, în realitate, China se confruntă cu peste un milion de infectări și 5.000 de decese pe zi, potrivit Reuters.

China este ultima mare economie din lume care a trecut la "traiul cu Covid", după trei ani de blocaje, granițe închise și carantină obligatorie.

Pe acelaşi subiect

Așa-numita abordare "zero-Covid" a afectat grav economia ţării. Resentimentele față de această politică au explodat în noiembrie, în proteste publice rare împotriva președintelui Xi Jinping, ceea ce a dus la renunțarea la regulile Covid.

Ultima restricție majoră era cea a frontierelor închise. Din martie 2020, oricine intra în China trebuia să fie supus unei carantine obligatorii într-o instituție de stat - chiar şi timp de până la trei săptămâni. Aceasta a fost redusă recent la cinci zile.

Cei care sosesc în China vor trebui în continuare să facă un test PCR

Acum, va fi eliminată carantina - deși călătorii care sosesc în China vor trebui în continuare să facă un test PCR - și va fi eliminat și plafonul privind numărul de zboruri permise în China în fiecare zi.

Autoritățile au declarat că vor "optimiza", de asemenea, regimul de vize pentru străinii care doresc să vină în China pentru muncă și studii, precum și pentru vizite și reuniuni de familie. Nu este clar dacă acest lucru include vizele turistice, dar oficialii au declarat că va fi derulat un program pilot pentru navele de croazieră internaționale.

Noile reguli au fost salutate de mulți chinezi care vor putea călători din nou în străinătate. Site-urile locale de rezervări de zboruri au raportat o creștere a traficului la câteva ore după anunț. Pe de altă parte, mulți și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la redeschiderea frontierelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Cea mai mare schimbare în politica "zero-Covid" a Chinei: După trei ani de granițe închise, va renunța la carantina pentru cei care intră în ţară