Antena Meniu Search
x

Video Cea mai scumpă groapă de gunoi din lume ascunde o avere uriaşă. Un hard disk îngropat acolo, în urmă cu 10 ani, ar valora acum 1,5 miliarde de lire sterline

Cea mai scumpă groapă de gunoi din lume s-ar afla în Newport, Ţara Galilor. Aici, printre deşeuri, ar sta ascunsă o avere de 1,5 miliarde de lire sterline în... criptomonede.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 10:08

Vezi și

Suma colosală a fost pierdută acum mai bine de zece ani, când James Howells, unul dintre primii investitori în monede virtuale, a aruncat accidental un hard disk cu 8.000 de Bitcoins, în urma unei neînţelegeri cu prietenul său. În prezent, groapa de gunoi este păzită non-stop pentru a ține departe detectoarele de metale. Acum, bărbatul încearcă să recupereze pe cale legală banii. 

Speră să folosească AI pentru a găsi hard disk-ul îngropat

Groapa de gunoi este deținut de Consiliul Local al orașului Newport, care are un buget anual de 537,3 milioane de lire sterline. Dacă Bitcoins continuă să crească în același ritm, averea pierdută a lui James ar putea valora de trei ori această sumă, până la sfârșitul anului.

James a oferit Consiliului o parte considerabilă din bani dacă îi permit lui și unei echipe de experți să înceapă să sape. Dar Consiliul spune că groapa de gunoi în care este îngropat hard disk-ul nu poate fi atins din cauza reglementărilor stricte de mediu. James locuiește într-o casă terasată cu pietriș, în valoare de 180.000 de lire sterline, în Newport, și de acolo își plănuiește următoarea mișcare împotriva Consiliului orașului Newport.

"Unii experți cred că până la sfârșitul anului prețul va crește la 25.000 de dolari pe monedă. Asta ar face ca hard disk-ul meu să valoreze 1,5 miliarde de lire sterline. Consiliul poate fi bucuros să lase asta într-o groapă de gunoi, dar eu nu sunt. Tot ce vreau este o șansă de a-mi recupera proprietatea", a spus James Howells, potrivit Daily Mail.

El speră să folosească Inteligenţa Artificială pentru a găsi hard disk-ul îngropat, dacă va primi vreodată permisiunea de a excava groapa de gunoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Cea mai scumpă groapă de gunoi din lume ascunde o avere uriaşă. Un hard disk îngropat acolo, în urmă cu 10 ani, ar valora acum 1,5 miliarde de lire sterline