Antena Meniu Search
x

Video Cea mai tânără femeie primar din Ecuador, împuşcată mortal. Tânăra în vârstă de 27 de ani militase pentru un acces mai bun la apă potabilă

Femeia primar în vârstă de 27 de ani a oraşului San Vicente din Ecuador, zguduit de violenţa bandelor, a fost împuşcată mortal, a anunţat duminică poliţia, citată luni de DPA, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 25.03.2024, 21:46

Vezi și

Brigitte Garcia a devenit cel mai tânăr primar din ţara sud-americană anul trecut, la vârsta de 26 de ani. Printre altele, ea a militat pentru un acces mai bun la apă potabilă pentru cei aproximativ 17.000 de locuitori din San Vicente, situat la circa 100 de kilometri est de Guayaquil.

Cadavrul, găsit într-o maşină

Cadavrul lui Garcia şi cel al purtătorului ei de cuvânt, Jairo Loor, au fost descoperite sâmbătă noapte într-o maşină pe o plajă de pe coasta Pacificului, în apropiere de San Vicente, potrivit poliţiei. "Sunt devastat", a scris pe reţeaua X (ex-Twitter) fostul preşedinte ecuadorian Rafael Correa, care, la fel ca Garcia, aparţine partidului de stânga Mişcarea Revoluţia Cetăţenilor. Luisa Gonzalez, care a candidat pentru partid la alegerile prezidenţiale de anul trecut, dar a pierdut în turul doi, a scris: "Nimeni nu este în siguranţă în Ecuador".

Mai mulţi politicieni au fost ucişi în Ecuador anul trecut. Cu 11 zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale în august, candidatul Fernando Villavicencio, care a promis că va lupta împotriva corupţiei, a fost împuşcat mortal după un eveniment de campanie la Quito. Guvernul a învinuit crima organizată pentru moartea sa. Ecuadorul serveşte ca ţară de tranzit pentru cocaină şi mai multe carteluri de droguri se luptă pentru controlul rutelor de contrabandă.

Situaţia securităţii în Ecuador s-a deteriorat recent dramatic. Rata crimelor de aproximativ 46,5 omucideri la 100.000 de locuitori anul trecut a fost cea mai mare din istoria ţării şi una dintre cele mai ridicate din America Latină. În ianuarie, guvernul preşedintelui Daniel Noboa a declarat starea de urgenţă, încă în vigoare după confruntări sângeroase repetate în închisorile din Ecuador, dintre care unele sunt controlate de bande, şi evadarea unui lider de bandă. Noboa a emis de asemenea un decret declarând 22 de grupuri criminale organizaţii teroriste şi ţinte militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Cea mai tânără femeie primar din Ecuador, împuşcată mortal. Tânăra în vârstă de 27 de ani militase pentru un acces mai bun la apă potabilă