Antena Meniu Search
x

Cehia introduce al doilea rapel anti-COVID

Cehia începe să ofere al doilea rapel anti-COVID începând cu 18 iulie. Vaccinul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 60 de ani și pentru cele din grupurile de risc, a anunțat Ministerul Sănătății.

de Antonia Roşu

la 16.07.2022, 12:38

Cehia introduce al doilea rapel anti-COVID
Cehia introduce al doilea rapel anti-COVID - Profi Media

Rapelurile vor fi putea fi disponibile pentru orice persoană cu vârsta peste 18 ani, dacă vor să se vaccineze, a precizat ministerul, conform Reuters potrivit Mediafax. "Vreau ca toți cei interesați să aibă acces la vaccinare", a declarat ministrul Sănătății, Vlastimil Valek.

Infecțiile COVID-19 sunt în creștere, în întreaga Europă

Ministerul ceh a raportat luni peste 2.000 de îmbolnăviri pentru prima dată din aprilie, deși noile cazuri sunt încă departe de vârfurile de zeci de mii raportate la începutul acestui an în ultimul val. Spitalizările nu au crescut, iar Valek a declarat că nu există planuri de restricții.

Luni, agențiile de sănătate ale Uniunii Europene au recomandat un al doilea rapel pentru toate persoanele de peste 60 de ani, precum și pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere medical.

Vaccinurile existente împotriva virusului continuă să ofere o bună protecție împotriva spitalizării și a deceselor, deși eficacitatea lor a fost afectată pe măsură ce virusul a evoluat. Versiunile adaptate ale vaccinurilor deja aflate pe piaţă vor oferi în curând o protecție mai bună, a declarat săptămâna aceasta un oficial european din domeniul sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cehia introduce al doilea rapel anti-COVID