Antena Meniu Search
x

Video Cei nouă muncitori dispăruţi într-o mină de aur din Turcia sunt de negăsit. Risc ridicat de contaminare cu cianură, folosită în extragerea metalului preţios

Cel puțin nouă oameni sunt de negăsit în nord-vestul Turciei, în urma unei alunecări de teren care a avut loc la o mină de aur în care lucrau. 10 milioane de metri cubi de pământ au luat-o la vale pe versant şi au acoperit totul în cale. Pământul ar fi cel extras din mină, aşa că acum în zonă, există și riscul de contaminare cu cianură, folosită în extragerea metalului preţios. 

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 21:46

Vezi și

Alunecarea de teren s-a produs marți, la ora locală 14:28. Un torent de noroi s-a format în valea în care se află mina. Ministrul de Interne, Ali Yerlikaya, a declarat că se crede că cei nouă sunt prinși în mină, potrivit Mediafax.

Compania Anagold Mining a transmis că imediat după accident a fost „activat planul de urgență și au fost informate instituțiile și organizațiile publice relevante”. Specialiștii se tem că cianura din mină ar putea contamina întreaga zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Cei nouă muncitori dispăruţi într-o mină de aur din Turcia sunt de negăsit. Risc ridicat de contaminare cu cianură, folosită în extragerea metalului preţios