Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cel mai bătrân om care a ajuns în spaţiu. Ed Dwight, în vârstă de 90 de ani, a aşteptat şase decenii momentul

Primul astronaut de culoare selectat de NASA a ajuns, în sfârşit, în spaţiu, la 90 de ani. Ed Dwight a aşteptat şase decenii momentul. Fostul căpitan de aviaţie a devenit noul deținător al recordului pentru cea mai bătrână persoană în spațiu.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 09:17

Ed Dwight era pilot al Forțelor Aeriene când președintele John F. Kennedy l-a susținut ca și candidat pentru primul corp de astronauți al NASA. Dar nu a fost ales pentru promoția din 1963.

Dwight, acum în vârstă de 90 de ani, a survolat spațiul într-un zbor de aproximativ 10 minute, la bordul capsulei Blue Origin. El a numit-o „o experiență care i-a schimbat viața”.

„M-am gândit că nu aveam nevoie de așa ceva în viața mea”, a spus Dwight la scurt timp după ce a ieșit din capsulă. „Dar, acum, sunt extaziat”.

Articolul continuă după reclamă

Ed Dwight a devenit cel mai bătrân om care a ajuns în spaţiu

Pe acelaşi subiect

Ed Dwight e noul deținător al recordului pentru cea mai bătrână persoană în spațiu - cu aproape două luni mai în vârstă decât era actorul din „Star Trek” William Shatner când a urcat în 2021.

Aceasta a fost prima lansare a unui echipaj Blue Origin în aproape doi ani. Compania a fost consemnată la sol în urma unui accident petrecut în 2022, în care boosterul s-a prăbușit, dar capsula plină de experimente s-a parașutat în siguranță la sol. Zborurile au fost reluate în decembrie anul trecut, dar fără nimeni la bord. Aceasta a fost a șaptea oară când Blue Origin a zburat cu turiști spațiali.

Dwight a fost însoțit în zbor de patru antreprenori din SUA și Franța și de un contabil pensionar. Prețul biletelor lor nu a fost dezvăluit; locul lui Dwight a fost sponsorizat parțial de organizația non-profit Space for Humanity.

Primul candidat de culoare selectat de NASA 

Dwight s-a numărat printre astronauţii selectaţi de NASA pentru a ajunge în spaţiu. Dar din păcate, nu a fost ales în 1963. NASA nu a mai selectat astronauți de culoare până în 1978, iar Guion Bluford a devenit primul afro-american în spațiu în 1983. 

După ce a părăsit armata în 1966, Dwight s-a angajat la IBM și a înființat o companie de construcții înainte de a obține o diplomă în sculptură la sfârșitul anilor 1970. De atunci, s-a dedicat artei. Sculpturile sale se concentrează asupra istoriei negrilor și includ memoriale și monumente din întreaga țară. Câteva dintre sculpturile sale au ajuns în spațiu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri externe » Cel mai bătrân om care a ajuns în spaţiu. Ed Dwight, în vârstă de 90 de ani, a aşteptat şase decenii momentul