Antena Meniu Search
x

Cel mai căutat terorist al Indoneziei a fost ucis în junglă. Timp de un deceniu, Ali Kalora s-a ascuns de autorități

Cel mai căutat militant al Indoneziei, cu legături cu gruparea Statul Islamic, a fost ucis, sâmbătă, în timpul unui schimb de focuri de armă cu militari şi poliţişti, în junglă, a anunţat armata indoneziană, potrivit AP.

de Redactia Observator

la 19.09.2021, 09:59

Timp de un deceniu, Ali Kalora s-a ascuns de autorități
Timp de un deceniu, Ali Kalora s-a ascuns de autorități - Twitter

Doi militanţi au fost ucişi, unul dintre ei fiind Ali Kalora. Celălalt extremist ucis este Jaka Ramadan, a precizat Farid Makruf, conducător regional al armatei indoneziene. Cei doi au fost împuşcaţi mortal în timpul unui raid al unei echipe de militari şi poliţişti în districtul Parigi Moutong din Sulawesi.

“Ali Kalora era cel mai căutat terorist şi lider al MIT” a spus Makruf, făcând referire la grupul Mujahedinii Indoneziei Orientale, care s-a declarat responsabil de uciderea mai multor poliţişti şi creştini.

În ultimele luni, operaţiunile forţelor de ordine s-au intensificat în Sulawesi în tentativa de a-i captura pe membrii reţelei teroriste, în special ţintă fiind Ali Kalora, liderul grupului.

Kalora a reuşit să fugă de autorităţi mai mult de un deceniu. El a devenit liderul grupului MIT după ce Abu Wardah Santoso a fost ucis de armată în iulie 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri externe » Cel mai căutat terorist al Indoneziei a fost ucis în junglă. Timp de un deceniu, Ali Kalora s-a ascuns de autorități