Antena Meniu Search
x

CEL MAI GRAS COPIL din lume a fost supus unei operaţii! Cât a slăbit băiatul de doar 11 ani, după ce GREUTATEA ENORMĂ era să-l aducă în pragul MORŢII | GALERIE FOTO

Cel mai gras copil din lume, Arya Permana, din Indonezia a suferit o intervenţie chirurgicală încheiată cu succes, slabind într-o lună mai multe kilograme într-o singură lună. Băiatul cântărea la vârsta de 11 ani, nu mai puţin de 190 de kilograme, scrie dailymail.co.uk

Cel mai gras copil din lume, Arya Permana, din Indonezia a suferit o intervenţie chirurgicală încheiată cu succes, slabind mai multe kilograme într-o singură lună. Băiatul cântărea la vârsta de 11 ani, nu mai puţin de 190 de kilograme, scrie dailymail.co.uk

Arya cântărea la o vârstă atât de fragedă cât şase băieţi de vârsta lui. Obezitatea i-a provocat probleme grave de sănătate şi a ajuns să depindă în permanenţă de părinţii săi sau de alte persoane care să îl ajute să se mişte.

După ani la rând în care obişnuia să consume şi cinci mese pe zi, copilul a fost supus unei operaţii, pentru care medicii au dus muncă de lămurire cu părinţii, convingându-i în cele din urmă că este singura cale de a-i salva viaţa băiatului lor.

Intervenţia a avut loc cu o lună în urmă, Arya Permana devenind astfel cea mai tânără persoană din lume care a suferit o procedură de chirurgie bariatrică. A reuşit astfel să slăbească 31 de kilograme. 

Comparativ cu greutatea pe care o are, 31 de kilograme nu înseamnă mult, însă medicii spun că se aşteaptă ca Arya să mai slăbească în jur de 100 de kilograme în următorul an.

Cazul băiatului este considerat ca fiind unul dintre cele mai grave cazuri de obezitate din întreaga lume.

Cântărea 3,7 kilograme la naştere, o greutate în limite normale. Problemele cu obezitatea au început în jurul vârstei de cinci ani, când apetitul copilului a crescut îngrijorător, începând să mănânce fără oprire.

În numai patru ani de la debutul problemelor, băiatul din Indonezia a ajuns la greutatea de 127 de kilograme. Oamenii îl fotografiau pe stradă, devenise o "atracţie locală" şi a fost catalogat la scurt timp drept cel mai gras copil de pe planetă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » CEL MAI GRAS COPIL din lume a fost supus unei operaţii! Cât a slăbit băiatul de doar 11 ani, după ce GREUTATEA ENORMĂ era să-l aducă în pragul MORŢII | GALERIE FOTO