Antena Meniu Search
x

Cel mai mare salon din lume dedicat jocurilor video se închide. E3, abandonat de marii producători de jocuri şi console

Cel mai mare salon din lume dedicat jocurilor video, Electronic Entertainment Expo, care în mod obişnuit are loc la Los Angeles, nu va mai avea o nouă ediţie, a declarat, marţi, pentru AFP, organizatorul Entertainment Software Association (ESA), semnând practic certificatul de deces al unui eveniment în pierdere de viteză de mai mulţi ani, transmite Agerpres

de Redactia Observator

la 12.12.2023, 19:15

Cel mai mare salon din lume dedicat jocurilor video se închide. E3, abandonat de marii producători de jocuri şi console
Cel mai mare salon din lume dedicat jocurilor video se închide. E3, abandonat de marii producători de jocuri şi console - Profimedia Images

Salonul E3 a fost puternic afectat de pandemie, care a condus la anularea ediţiei din 2020. În anul următor, salonul a revenit în format virtual, pentru ca ulterior să fie pus din nou sub semnul întrebării, iar la final s-a luat decizia ca ediţia din 2023, prevăzută a avea loc în perioada 13-16 iunie, să fie anulată.

Electronic Entertainment Expo suferă în principal de abandonul marilor producători

Electronic Entertainment Expo suferă în principal de abandonul marilor producători de console şi jocuri video, care preferă în prezent să îşi organizeze propriile lor evenimente şi să nu dilueze ceea ce vor să comunice într-un salon în care sunt prezente mai multe mărci.

Xbox, Sony, Nintendo sau producătorul francez de jocuri video Ubisoft au ales cu toţii să nu participe la ediţia din acest an a E3, încă înainte ca organizatorii să anunţe anularea evenimentului. În paralel, evenimente rivale au slăbit şi mai mult poziţia salonului E3, cum este cazul în special cu Summer Game Fest, organizat tot la Los Angeles, la fel ca şi E3.

"A fost decizia corectă", a declarat directorul general de la ESA

"A fost decizia corectă, ţinând cont de oportunităţile noi pe care le are industria să intre în contact cu fanii şi partenerii", a declarat pentru Washington Post, directorul general de la ESA, întrebat despre încetarea E3.

În schimb, alte saloane de jocuri video au rezistat mai bine, cum este Paris Games Week, salonul Gamescom de la Koln (Germania) sau Tokyo Game Show, care au revenit toate în acest an la un nivel de frecventare apropiat de cel de dinaintea pandemiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Cel mai mare salon din lume dedicat jocurilor video se închide. E3, abandonat de marii producători de jocuri şi console