Antena Meniu Search
x

Cel puţin 15 morţi, după ce mai multe cutremure au zguduit Afganistanul

Cel puţin 15 persoane au murit şi alte câteva sute au fost rănite, după ce mai multe cutremure au lovit Afganistanul în ultimele ore.

Locuitorii din Herat (Afganistan) s-au refugiat pe străzi din cauza cutremurelor din zonă
Locuitorii din Herat (Afganistan) s-au refugiat pe străzi din cauza cutremurelor din zonă - Profimedia
  • Afganistan este lovită frecvent de cutremure puternice.

Cel mai puternic seism a avut 6,3 grade pe scara Richter şi epicentrul localizat la circa 40 de kilometri nord-vest de oraşul Herat, oraş cu aproape 600.000 de locuitori.

Conform Mirror Online, seismul a fost urmat, deja, de numeroase replici, cea mai puternică având 5,5 grade pe scara Richter. Primele informaţii de la faţa locului arată că autorităţile locale se aşteaptă la un număr mare de victime în special pentru că au fost afectate multe clădiri vechi sau care aveau o structură şubredă.

Se vorbeşte de cel puţin 15 morţi şi câteva sute de răniţi, însă "acestea sunt doar cifre de moment, nu este bilanţul final. Ne aşteptăm ca bilanţul victimelor să crească pentru că foarte multe persoane au fost prinse sub dărâmături", a declarat Mohammad Taleb Shahid, reprezentant al autorităţilor locale.

Cutremurele s-au produs la o adâncime de aproximativ 10 kilometri şi vin la doar o lună după ce un cutremur de 4,4 grade pe scara Richter a lovit oraşul Fayzabad. De altfel, zona este renumită pentru numărul mare de cutremure care se produc şi care afectează inclusiv ţări precum India sau Pakistan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 15 morţi, după ce mai multe cutremure au zguduit Afganistanul