Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un nou cutremur, produs la doar 3 km adâncime, a lovit lângă Napoli, în Italia. Oamenii au ieșit îngroziți pe străzi

Un nou cutremur, cu magnitudinea 4, a lovit luni seara, la ora 22.08 ieri, regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli. Potrivit TG24, epicentrul a fost înregistrat la doar 3 kilometri adâncime, la granița dintre municipiul Pozzuoli și Agnano. De frică, oamenii au ieșit pe străzi. 

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 09:24

Acest cutremur, care s-a produs la scurt timp după ora 22.00 (20.00 GMT), nu a provocat răniţi, nici pagube, a afirmat protecţia civilă pe reţeaua socială X (fostă Twitter), dar a stârnit panică în rândul locuitorilor din regiune, care au ieşit în număr mare pe străzi.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la o adâncime de aproximativ 3 km între oraşele de coastă Napoli şi Pozzuoli, potrivit Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV).

Avertismentul seismologilor italieni 

Regiunea vulcanului Câmpiile Flegree, intrat în erupţie ultima dată în 1538 şi care ar pune în pericol o jumătate de milion de locuitori în cazul unei erupţii, a fost în ultimele zile scena unei succesiuni de cutremure cu magnitudine scăzută.

Miercuri, un alt cutremur cu magnitudinea 4,2, cel mai puternic din ultimii 40 de ani în această zonă, a fost semnalat în mod deosebit, iar directorul Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie, Mauro Di Vito, a apreciat că este "posibil să se producă mişcări telurice cu o intensitate mai mare". 

Câmpurile Flegrae reprezintă o zonă de cratere vulcanice de la periferia vestică a orașului Napoli, care este monitorizată în permanență pentru riscul de cutremure sau erupții vulcanice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un nou cutremur, produs la doar 3 km adâncime, a lovit lângă Napoli, în Italia. Oamenii au ieșit îngroziți pe străzi