Antena Meniu Search
x

Breaking News Cel puțin 25 de morți după un schimb de focuri în Rio de Janeiro, Brazilia. Un polițist este printre victime

Cel puțin 25 de persoane, printre care și un ofițer de poliție, au fost ucise într-un schimb de focuri produs în Rio de Janeiro, Brazilia, informează BBC, care citează presa locală.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 06.05.2021, 20:16

Cel puțin 25 de morți după un schimb de focuri în Rio de Janeiro, Brazilia. Un polițist este printre victime
Ofițerii poliției civile din Rio sunt văzuți în timpul unei operațiuni împotriva traficanților de droguri - Profimedia

Schimbul de focuri a avut loc în timpul unei operațiuni a poliției, într-o favelă din zona Jacarezinho a orașului. Ofițerii au decis să facă un raid după ce au primit rapoarte potrivit cărora traficanții de droguri recrutau copii, transmite BBC.

Poliția din metropola braziliana a confirmat moartea unui ofițer, inspectorul de poliție Andre Leonardo de Mello Frias. "A onorat profesia pe care a iubit-o și ne va lipsi", au scris reprezentanții poliției pe Facebook.

Din primele informații, gruparea interlopă implicată în schimbul de focuri s-ar fi ocupat cu traficul de droguri, crime la comandă și răpiri. Doi pasageri ce se aflau într-un tren au fost loviți din greșeală de gloanțele trase, dar au supraviețuit.

Rio de Janeiro este unul dintre cele mai violente state braziliene și zone întinse sunt sub controlul infractorilor, mulți dintre ei implicați în traficul de droguri. Forțele de securitate din Brazilia au fost adesea acuzate de utilizarea excesivă a forței împotriva populației civile.

Parchetul General din Brazilia a iniţiat o anchetă privind această operaţiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 25 de morți după un schimb de focuri în Rio de Janeiro, Brazilia. Un polițist este printre victime