Antena Meniu Search
x

Cel puţin 26 de persoane au murit în urma unui cutremur puternic produs în Afganistan

Cel puțin 26 de persoane au murit după un cutremur care a lovit vestul Afganistanului luni, a declarat un oficial.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 22:07

Cutremur în Afganistan
Cutremur în Afganistan - Shutterstock - foto ilustrativ

Victimele au murit când acoperișurile caselor lor s-au prăbușit în districtul Qadis din provincia vestică Badghis, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al provinciei Baz Mohammad Sarwary.

Cutremurul de mică adâncime a avut magnitudinea 5,3, potrivit US Geological Survey. „Cinci femei și patru copii se numără printre cele 26 de oameni uciși în cutremur”, a spus Sarwary, adăugând că încă patru au fost răniți, potrivit RTE.

Cutremurul a provocat, de asemenea, pagube locuitorilor din districtul Muqr din provincie, dar detaliile, inclusiv despre victime, nu sunt încă disponibile, a spus el. Afganistanul se află deja în strânsoarea unui dezastru umanitar, agravat de preluarea țării de către talibani în august, când țările occidentale au înghețat ajutorul internațional și accesul la activele deținute în străinătate.

Qadis este una dintre zonele cel mai grav afectate de o secetă devastatoare, beneficiind puțin de ajutor internațional în ultimii 20 de ani. Țara este frecvent lovită de cutremure, în special în lanțul muntos Hindu Kush, care se află lângă joncțiunea plăcilor tectonice eurasiatice și indiene.

Cutremurele pot provoca pagube semnificative caselor și clădirilor prost construite din Afganistanul sărac. În 2015, aproape 280 de oameni au fost uciși în urma unui cutremur puternic de 7,5 grade, centrat în lanțul muntos, care a rupt Asia de Sud, cea mai mare parte a morților în Pakistan.

În acel dezastru, 12 tinere fete afgane au murit zdrobite într-o fugă în timp ce încercau să fugă din clădirea școlii lor tremurătoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Cel puţin 26 de persoane au murit în urma unui cutremur puternic produs în Afganistan