Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cel puţin 5 morţi şi 84 de răniţi în China după ce o tornadă a devastat un oraş întreg. Iadul s-a dezlănţuit şi în Rusia sau SUA

S-a dezlănţuit iadul pe Pământ în mai multe locuri pe pe planetă. La Moscova, o furtună teribilă a inundat străzile şi a paralizat oraşul şi un aeroport. În China, cel puţin cinci oameni au murit după ce o tornadă a devastat un oraş din estul ţării. Iar în Statele Unite, sute de oameni au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor şi a incendiilor de vegetaţie.

de Redactia Observator

la 06.07.2024 , 20:48

Într-o gară din Moscova, acoperişul a fost smuls şi aruncat peste cablurile electrice, spre groaza oamenilor, care au scăpat doar cu o sperietură. A fost doar una dintre urmările furtunii Orkhan, care s-a abătut peste capitala rusă. Zeci de străzi au fost inundate şi mulţi copaci au fost puşi la pământ de vântul care a bătut cu peste 90 de kilometri pe oră. Afectate au fost şi aeroporturile din Moscova. Pe Sheremetyevo, peste 200 de zboruri au fost anulate sau au avut întâzieri. În sălile de așteptare și la ghișeele de check-in s-au format cozi uriașe de pasageri nemulţumiţi.

Cel puţin cinci oameni au murit şi aproape 100 au fost răniţi după ce o tornadă a măturat provincia Shandong. Vârtejul de vânt a smuls acoperişuri şi pereţi ca şi cum ar fi de hârtie şi a spulberat fabrici întregi. Peste 2.800 de clădiri au fost distruse sau avariate de tornadă, iar întreaga regiune a rămas fără curent electric. În plus, mii de hectare de culturi au fost distruse. În Statele Unite, sute de oameni au fost evacuaţi după ce ploile torenţiale au rupt parţial un baraj din statul Wisconsin. În New Jersey, localnicii fug din calea unui incendiu care a înghiţit deja 500 de hectare de pădure.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi încredere să cumpăraţi ciuperci din piaţă?
Observator » Ştiri externe » Cel puţin 5 morţi şi 84 de răniţi în China după ce o tornadă a devastat un oraş întreg. Iadul s-a dezlănţuit şi în Rusia sau SUA