Antena Meniu Search
x

Filipine: Cel puţin 6 morţi, 18 dispăruţi şi pagube materiale însemnate, bilanţ taifun Nock-Ten

Bilanţul taifunului Nock-Ten din Filipine indică până acum şase morţi şi 18 persoane dispărute. Capitala Mania a scăpat de furia furtunii, care a fost însoţită de vânt de până la 235 km/h.

Bilanţul taifunului Nock-Ten din Filipine indică până acum şase morţi şi 18 persoane dispărute. Capitala Mania a scăpat de furia furtunii, care a fost însoţită de vânt de până la 235 km/h.

Un feribot, MV-Atlantic Starlight, s-a scufundat în provincia Batangas, la sud de Manila, accidentul soldându-se cu un mort şi 18 dispăruţi, conform gărzilor de coastă. Alte cinci persoane au pierit în inundaţii sau din cauza căderilor de obiecte provocate de vântul puternic.

Taifunul, care este numit după o pasăre din Laos, a fost însoţit de vânturi de până la 235 km/h, potrivit agenţiei meteorologice din Filipine.

Multe provincii erau marţi fără curent electric, anunţă Agerpres.

Pe acelaşi subiect

Peste 429.000 de persoane au fost evacuate din casele lor ca măsură de precauţie, iar 330 de zboruri interne şi internaţionale au fost anulate, au declarat luni autorităţile.

'Multe case au fost avariate de vânturi. Infrastructuri, precum şcoli şi spitale, au fost de asemenea afectate. Încă aşteptăm să aflăm numărul caselor distruse, amploarea pagubelor', a declarat presei Mina Marasigan, purtător de cuvânt al Consiliului naţional de gestionare a dezastrelor.

Autorităţile s-au temut iniţial că taifunul va lovi şi capitala şi împrejurimile acesteia, unde trăiesc 13 milioane de oameni. Dar furtuna şi-a pierdut din intensitate şi a cruţat Manila, continuându-şi marţi dimineaţa cursa spre Marea Chinei de Sud.

În mod normal, milioane de filipinezi călătoresc în fiecare an în interiorul ţării pentru a-şi petrece sărbătorile în familie. Se întâmplă rar ca festivităţile de sfârşit de an să fie perturbate de furtuni, deoarece acestea lovesc în general arhipelagul între iunie şi octombrie.

Oamenii de ştiinţă estimează că virulenţa furtunilor din ultimii ani se datorează schimbărilor climatice.

În noiembrie 2013, 7.350 de oameni au fost ucişi sau au dispărut în timpul trecerii super-taifunului Haiyan, aminteşte AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Filipine: Cel puţin 6 morţi, 18 dispăruţi şi pagube materiale însemnate, bilanţ taifun Nock-Ten