Antena Meniu Search
x

Cel puțin 8 răniți, după ce un adolescent s-a aruncat în aer într-un seminar ortodox din Rusia

Un tânăr în vârstă de 18 ani, absolvent al unui seminar din Rusia, s-a aruncat în aer cu o bombă improvizată, lângă o mănăstire aflată la 100km de Moscova, scrie The Guardian. 

de Redactia Observator

la 13.12.2021, 11:56

„Un tânăr de 18 ani absolvent al seminarului a intrat în incinta gimnaziului ortodox al mănăstirii Vvedenskiy Vladychniy și s-a aruncat în aer”, se arată într-un comunicat al ministerului rus de Interne, scrie The Guardian. Potrivit primelor informații, autorul atacului a supraviețuit exploziei, dar se află în stare gravă. 

Personalul școlii a fost evacuat, iar mai multe agenții locale de presă au transmis că cel puțin opt persoane au fost rănite în urma atacului. Incidentul a avut loc în orașul Serpuhov, la aproximativ 100 km sud de Moscova. Comisia de Investigații, care anchetează crimele majore, a declarat că a trimis detectivi la fața locului.

Numărul atacurilor în şcoli a crescut în ultimii ani, ceea ce a dus la o înăsprire a legislaţiei privind portul armelor. Cel mai recent atac a avut loc în luna mai, când un tânăr de 19 ani a deschis focul asupra unei școli din orașul Kazan, ucigând 9 persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Cel puțin 8 răniți, după ce un adolescent s-a aruncat în aer într-un seminar ortodox din Rusia