Antena Meniu Search
x

Galerie foto Centre de vaccinare vandalizate în Franţa, în timpul protestelor față de noile restricţii impuse de autorităţi

Două centre de vaccinare au fost vandalizate în Franţa, pe fondul protestelor privind introducerea de către guvern a unor noi măsuri mult mai stricte pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

de Redactia Observator

la 19.07.2021, 13:43

Un centru din sud-estul franţei a fost vandalizat: oamenii au folosit echipamentul destinat stingerii de incendii pentru a inunda incinta, au transmis autorităţile, potrivit BBC. O zi mai târziu, un alt centru din sud-vestul ţării, din localitatea Urrugune a fost parţial distrus după ce clinica în incinta căruia se află a fost incendiată. 

Populaţia protestează împotriva măsurilor propuse de guvernul francez

Incidentele s-au produs în urma unor demonstraţii organizate împotriva măsurilor pe care guvernul le va implementa. Sâmbătă, peste 100.00 de oameni au ieşit în stradă în toată ţara pentru a protesta. Măsurile controversate care îi nemulţumesc pe oameni includ vaccinări obligatorii pentru personalul medical şi limitarea accesului în locurile publice celor care nu sunt vaccinați. Aceștia sunt obligați să arate un test Covid negativ, dar testele pentru depistarea bolii nu vor mai fi decontate de stat. Criticii au acuzat guvernul susţinut de preşedintele Emanuel Macron de încălcarea libertăţii cetăţenilor francezi. Manifestanţii au desenat pe zidurile din apropierea mai multor centre mesaje graffiti care îndeamnă populaţia să nu se vaccineze. 

Între timp, la un miting organizat la Paris, sâmbătă, politicianul francez Martin Wonner a îndemnat protestatarii să asedieze birourile parlamentare care susţin propunerile guvernului cu privire la măsurile impuse. De-a lungul timpului, în Franţa s-au desfăşurat mai multe proteste violente față de parlamentarii care au sprijinit vaccinarea. Cu toate acestea, sute de mii de oameni s-au înscris pe listele pentru vaccinare, după ce preşedintele Macron a dezvăluit planul săptămâna trecută.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, peste 111.000 de oameni au murit după ce au fost infectaţi cu coronavirus în Franța. Săptămâna trecută, un grup de oameni de ştiinţă, care sfătuiesc guvernul francez cu privire la evoluţia pandemiei, a avertizat cu privire la posibila apariţie a celui de-al patrulea val în următoarele luni. Până acum, mai puţin din jumătatea populaţiei au fost vaccinată cu ambele doze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Centre de vaccinare vandalizate în Franţa, în timpul protestelor față de noile restricţii impuse de autorităţi