Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea obligatorie pentru medici, decizie care a scos sute de mii de oameni în stradă, în Franţa: "Veţi avea grijă de voi singuri"

Măsurile antiCOVID au pus francezii pe jar. 114.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de vaccinarea obligatorie pentru medici şi faţă de certificatul sanitar. În unele oraşe, însă, manifestaţiile s-au terminat în confruntări violente între protestatari şi jandarmi. În tot acest timp, Franţa a înregistrat peste 10.000 de noi cazuri în doar 24 de ore.

de Redactia Observator

la 18.07.2021, 20:10

Vezi și

De la Paris până în Lyon, Franţa freamătă. Sub sloganul "Jos dictatura", angajatii din domeniul medical au protestat la adresa guvernului francez, după ce li s-a impus să se vaccineze până la jumătatea lunii septembrie. Dacă nu se conformează, vor fi suspendaţi din funcţie. 

În Nantes şi Lyon, manifestaţia a generat violenţe între protestatari şi forţele de ordine. Oamenii au aruncat cu tot ce le a căzut în mână în jandarmi. La rândul lor, agenţii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa. 

Infirmieră: Faptul că au fost ameninţaţi cu demisia la data de 15 septembrie, cei care nu vor să se vaccineze împotriva COVID, cred că este o ameninţare la adresa siguranţei noastre. 

O asistentă a demisionat în semn de protest

Pe acelaşi subiect

În semn de protest faţă de măsurile anunţate de preşedintele Emmanuel Macron, o asistentă din vestul Franţei a decis să renunţe la profesia sa. Femeia şi-a spus povestea pe Tik-Tok, iar clipul a strâns 2,6 milioane de vizualizări în mai puţin de 24 de ore. 

Laura, asistentă din Charente-Maritime: Refuz să fac vaccinul. Toţi avem motive diferite. Veţi avea grijă de voi singuri. Îmi voi returna halatul, m-am săturat. 

Totodată, oamenii cer renunţarea la certificatul sanitar impus la intrarea în restaurante, baruri, spitale, centre comerciale şi in trenuri. Pentru a putea să aibă acces în toate aceste locuri, de luna viitoare, francezii trebuie să fie complet vaccinaţi, să fi trecut recent prin boală sau să aibă un test negativ pentru depistarea virusului.  Autorităţile au recurs la setul de măsuri pentru a preveni răspândirea tulpinii delta. După anunţul liderului de la Elysee, a fost înregistrat un număr record de programări la vaccinare. Peste 800.000 intr-o singură zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Vaccinarea obligatorie pentru medici, decizie care a scos sute de mii de oameni în stradă, în Franţa: "Veţi avea grijă de voi singuri"