Antena Meniu Search
x

Video Ceremonia de aprindere a flăcării de la Jocurile Olimpice 2024 va alea loc azi. Va parcurge 5 mii de km până la Paris

Astăzi va fi aprinsă Flacăra Olimpică lângă ruinele templului Zeiței Hera din Grecia. Simbolul celui mai important eveniment din lume va parcurge peste cinci mii de kilometri pentru a ajunge la Paris pe 26 iulie.

de Redactia Observator

la 16.04.2024, 08:43

Vezi și

"În fața Templului Herei, se va ridica un nou pod între Jocurile Antice și cele Moderne, aprinderea flăcării păstrează ritualul antic de aprindere a flăcării de la soare. Marea Preoteasă înconjurată de 20 de <vestale> va adresa o rugăciune lui Apollo. <Apollo, Zeu al soarelui și al luminii, trimite razele tale și aprinde torța sacră>”, arată COSR.

România va fi reprezentată la ceremonie de președintele COSR Mihai Covaliu, de campioana olimpică Maricica Puică, alături de directorul AOR Brașov, Radu Frunteș, ultimii doi fiind invitații primarului din Archaia Olympia.

Ceremonia începe de la ora 11.15.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Ceremonia de aprindere a flăcării de la Jocurile Olimpice 2024 va alea loc azi. Va parcurge 5 mii de km până la Paris