Antena Meniu Search
x

Ceremonie istorică la Vatican

Ioan Paul al II-lea şi Ioan al XXIII-lea au devenit azi sfinţi, la capătul unei ceremonii fără precedent. Este pentru prima dată când la Vatican are loc o dublă sanctificare.

Vezi și

 Peste 1 milion de credincioşi din toată lumea au venit la Roma pentru a fi martorii acestui eveniment istoric şi încărcat de emoţie. Papa care acum 36 de ani îi îndemna pe credincioşi să nu se teamă să îl primească pe Hristos în sufletele lor este, de azi, în rândul sfinţilor.

E Sfântul Ioan Paul al Doilea. Alături de el a fost sanctificat Suveranul Pontif pe care credincioşii l-au numit "Papa cel Bun". Ceremonia a început la ora 11:00.

În faţa portretelor Papilor Ioan al Douăzecişitreilea şi Ioan Paul al Doilea, desfăşurate pe faţada bazilicii Sfântul Petru, Papa Francisc a condus o procesiune impresionantă.

Suveranul Pontif i-a binecuvântat pe credincioşi şi a sărutat relicvele celor doi viitori sfinţi: o mică fiolă cu sângele lui Ioan Paul al Doilea şi un fragment din pielea lui Ioan al Douăzecişitreilea.

După serviciul religios, Papa Francisc a străbătut la bordul papamobilului piaţa ticsită de lume. I-a salutat nu doar pe credincioşii care au reuşit să prindă un loc aproape de bazilică, ci şi pe cei de pe străzile lăturalnice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Ceremonie istorică la Vatican