Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea "la chiuvetă" devine un fenomen în România, iar certificatele false împânzesc internetul. Medic: "Aceşti colegi n-ar trebui să se mai numească doctori"

Cerificatul fals de vaccinare a devenit cel mai căutat act al acestor vremuri. Unii îl obţin pe bani de la medici care aruncă serul, alţii merg pe mâna unor reţele de pe net care le vând de fapt promisiuni. Toţi cei care nu s-au imunizat, dar au certificat verde, se aleg cu dosar penal când sunt prinşi. Multe reţele sunt deconspirate în spitale, unde ajung pacienţi în stare foarte gravă care pretind că sunt imunizaţi. 

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 03.11.2021, 20:52

Vezi și

Giarmata Vii, o comună de lângă Timişoara. Un bărbat s-a trezit dis de dimineaţă cu mascaţii la uşă. Pentru că e nevaccinat, dar are certificat verde. Ar fi doar unul din sutele de români care au primit acte false. Capul afacerii ar fi chiar un medic din Mehedinţi, care este suspectat ca i-a vaccinat la chiuvetă, adică practic a aruncat serul şi le-a dat oamenilor neimunizaţi certificate verzi. O singură reţea s-ar fi întins în trei judeţe. Şi mai grav este cum au intrat poliţiştii pe fir.

Ajung la spital cu COVID și certificate false

Aurora Voicilă, IPJ Timiş: Mai multe persoane s-au prezentat la spital prezentând simptomatologie gravă de infectare cu virusul SARS-CoV-2 şi au prezentat certificate de vaccinare despre care există suspiciunea că sunt false.

Managerii de spitale spun că asistă la un adevărat fenomen: după intrarea în vigoare a unor restricţii pentru nevaccinaţi, tot mai mulţi români vor să fenteze legea prin vaccinarea la chiuvetă. 

Pe acelaşi subiect

Cristian Oancea, Managerul Spitalului Victor Babeş Timişoara: Aceşti colegi n-ar trebui să se mai numească doctori. Să te compromiţi la un asemenea nivel este deja o josnicie şi compromiţi tot factorul de vaccinare şi toate eforturile noastre de la bun început. Toată munca noastră este aruncată în derizoriu. În continuare monitorizăm toţi pacienţii care vin şi avem o anamneză minuţioasă pentru că este spre binele lor.

În acest dosar se fac cercetări pentru fals intelectual, fals informatic, uz de fals şi zădărnicirea combaterii bolilor. 

Certificate false sau doar promisiuni se vând mai nou şi pe internet

Reţelele online sunt pline de anunţuri în care credulilor li se promite dovada vaccinării, în schimbul unor sume de bani, evident. Preţurile variază între 500 de lei şi 300 de euro, iar pentru credibilitate cei care le fabrică au la îndemână un exemplar pe care îl pot trimite oricui. În realitate, însă, nu este altceva decât un nou tip de înşelătorie.  

Poliţia atrag atenţia că astfel de practici sunt de fapt înşelătorii, vânzătorii virtuali promit certificate verzi dar odată ce s-au văzut cu banii în cont, dispar. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Vaccinarea "la chiuvetă" devine un fenomen în România, iar certificatele false împânzesc internetul. Medic: "Aceşti colegi n-ar trebui să se mai numească doctori"