Antena Meniu Search
x

Certificatul digital de vaccinare Covid-19, adoptat şi de China

China a lansat un certificat digital de vaccinare COVID-19 pentru toţi cetățenii săi care ies din ţară, alăturându-se altor țări care emit documente similare, în timp ce caută modalități de a-și redeschide economiile.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 09.03.2021, 09:47

Certificatul de vaccinare, adoptat de tot mai multe ţări, pentru cetăţenii lor - Profi Media

Certificat digital de vaccinare

Întrucât vaccinurile sunt lansate la nivel global, câteva țări, inclusiv Bahrainul, au introdus deja certificate de identificare a persoanelor vaccinate, iar Uniunea Europeană a fost de acord să dezvolte pașapoarte de vaccin, sub presiunea unor state.

Certificatul emis de China va conține detalii despre informațiile de vaccinare COVID-19 ale titularului și rezultatele testelor coronavirusului, a anunţat pe site-ul său, Departamentul de Afaceri Consulare din cadrul ministerului de externe al Chinei.

Ministrul de externe Wang Yi a declarat că scopul certificatului este de a realiza verificarea reciprocă a informațiilor, cum ar fi testarea acidului nucleic și vaccinarea, și de a contribui la interacțiunea sigură și ordonată a oamenilor, scrie Reuters.

De asemenea, China încă nu a anunțat relaxarea restricțiilor de carantină pentru persoanele care sosesc în China și care sunt vaccinate împotriva COVID-19.

"Cerințele existente de carantină ar trebui să rămână în vigoare pentru persoanele care sosesc în China, deoarece este posibil ca persoanele vaccinate să poată fi infectate în continuare de virus", a declarat în februarie un purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate din China.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Certificatul digital de vaccinare Covid-19, adoptat şi de China