Antena Meniu Search
x

Video Certificatul verde a devenit obligatoriu pentru angajaţii din Italia. Cum arată peninsula după implementrea uneia dintre cele mai drastici măsuri

Este ziua Z în Italia. De astăzi, toţi angajaţii la stat sau la privat din Peninsulă trebuie să prezinte un certificat verde ca să poată merge la muncă. Este una dintre cele mai drastice măsuri impuse la nivel mondial. Transportatorii ameninţă să paralizeze ţara dacă guvernul nu îi va scuti de această obligaţie.

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 20:54

Vezi și

Certificatul verde este de azi dimineaţă bilet de intrare la muncă pentru toţi angajaţii din Italia. Cine nu îl are va fi suspendat, fără plată. Indiferent că lucrează în domeniul public, la privat sau pe cont propriu. 

Geta Mereuţă este unul din milioanele de români ce lucrează în peninsulă. E angajată în casa unui bătrân în Bologna. Pentru că nu vrea să se imunizeze, a  ales varianta testării.

Geta Mereuţă: Îmi fac testul, tamponul. Deja l-am prenotat la farmacie de 3 ori pe săptămână. Patronul mă acceptă. I-am spus direct, spuneţi-mi care e situaţia că eu nu vreau să mă vaccinez, puteţi să mă concediaţi. Şi el mi-a spus nu, de ce să te concediez, e dreptul tău. 

Reguli stricte pentru Italieni

Pe acelaşi subiect

Italia are una dintre cele mai mari rate de vaccinare la nivel european. Peste 85% dintre cei peste 12 ani sunt imunizaţi complet. Deşi puţini, cei nevaccinaţi sunt, însă, vehemenţi. Şi-au strigat nemulţumirile în stradă în marile oraşe. 

Porturile Trieste şi Genova sunt în grevă de mai bine de 20 de ore, iar transportatorii ameninţă cu stoparea livrărilor dacă nu vor fi exceptaţi de la noua regulă. Probleme sunt şi în transportul public unde 40 la sută din personal nu s-a imunizat. Eventualele greve sau proteste le dau fiori autorităţilor mai ales că tabăra celor care se opun vaccinării este întărită şi de 18 mii de poliţişti.

Localnic: Ne este călcată în picioare Constituţia. Ce se întâmplă azi este similar cu ce s-a întâmplat în 1938 când a fost publicat manifestul fascist. Eu spun nu acestei discriminări, pentru că în scurt timp se va întâmpla ceva dramatic.

Premierul Mario Draghi promite că nu va lăsa garda jos. Nevaccinaţii pot merge la muncă doar dacă au trecut, recent, prin boală, sau cu test făcut pe propria cheltuială, iar angajatorii care închid ochii riscă amenzi de mii de euro. Prima ţară europeană atinsă de pandemie, Italia a înregistrat 130.000 de decese cauzate de COVID. Ieri, autorităţile de la Roma au raportat peste 2.600 de infectaţi şi 40 de decese

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Certificatul verde a devenit obligatoriu pentru angajaţii din Italia. Cum arată peninsula după implementrea uneia dintre cele mai drastici măsuri