Antena Meniu Search
x

Galerie foto China, lovită de inundaţii severe, mai grave decât cele din vară. Aproape două milioane de oameni au fost afectaţi

Aproape două milioane de oameni au fost afectaţi în urma inundaţiilor severe din provincia Shanxi din nordul Chinei, potrivit presei locale. Ploile torenţiale de noaptea trecută au dus la acumulări uriaşe de apă. Şuvoaiele au năvălit în case şi au provocat alunecări de teren semnificative.

de Redactia Observator

la 11.10.2021, 09:55

Inundaţiile masive din nordul Chinei au făcut prăpăd, la mai puţin de trei luni de când ploile extreme au lovit provincia Henan, unde au fost înregistrate peste 300 de decese. Administraţia chineză de Meteorologie a declarat, potrivit BBC, că precipitaţiile abundente şi furtunile recente îngreunează activitatea salvatorilor. Autorităţile au anunţat că peste 120.000 de oameni au fost evacuaţi, iar cel puţin 17.000 de locuinţe s-au prăbuşit doar în provincia Shanxi.

Inundaţiile din China, mai grave decât cele de vara trecută

Patru ofiţeri de poliţie au murit în urma alunecărilor de teren, informează Global Times, deşi datele nu au fost confirmate oficial. Inundaţiile din octombrie ar putea fi chiar mai grave decât cele din vară. Salvatorii au avertizat populaţia, cu ajutorul unui megafon, să rămână în interiorul caselor: "Ţineţi-vă copiii deasupra capului, femeile şi bătrânii au prioritate în bărcile de evacuare. Nu vă panicaţi, toată lumea va fi salvată".

Shanxi este un important centru industrial minier, dar activitatea din uzine a fost întreruptă, din cauza ploilor. China se confruntă deja cu o penurie de resurse energetice, care are drept rezultat pene de curent frecvente. Guvernul a limitat energia electrică în porturi şi fabrici. De altfel, aici există şi numeroase monumente istorice, puse în primejdie de ape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » China, lovită de inundaţii severe, mai grave decât cele din vară. Aproape două milioane de oameni au fost afectaţi