Antena Meniu Search
x

China răspunde în forță la atacurile Occidentului. Raid fără precedent cu 28 de avioane militare în Taiwan

28 de avioane militare chineze au intrat marți în spațiul aerian al Taiwanului. Este cea mai mare incursiune de când insula a început să raporteze regulat astfel de acțiuni anul trecut, potrivit Ministerului Apărării din Taiwan.

de Redactia Observator

la 16.06.2021, 17:16

China răspunde în forță la atacurile Occidentului. Raid fără precedent cu 28 de avioane militare în Taiwan
Avioane militare, la paradă în China - Getty

Chinezii au trimis avioane de vânătoare, bombardiere și avioane antisubmarin și de avertizare. Taiwan, cu 24 de milioane de oameni, situat în largul coastei de sud-est a Chinei continentale, este revendicat de Beijing, chiar dacă cele două părți au fost guvernate separat de mai bine de șapte decenii, relatează Reuters.  China nu tolerează intervenția forțelor străine în problemele Taiwan-ului și trebuie să răspundă puternic la astfel de acte de conspirație - a transmis Beijingul. 

Incidentul a avut loc după ce liderii G7 au emis duminică o declarație comună în care certau China pentru o serie de probleme legate de drepturile omului și în special ale minorității uigure. China a numit declația ca fiind plină de calomnii.  Întrebat la o conferință de presă dacă activitatea militară este legată de declarația G7, Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Biroului chinez al afacerilor din Taiwan, a declarat că guvernul din Taiwan este de vină pentru aceste tensiuni. Beijingul crede că guvernul taiwanez colaborează cu țări străine pentru a obține independența formală.

"Nu vom tolera niciodată încercările de a căuta independență sau intervenția unor forțe străine în problema Taiwanului, așa că trebuie să răspundem puternic la aceste acte de colaborare", a spus Ma.

Taiwanul s-a plâns în ultimele luni de misiuni repetate ale forțelor aeriene chineze, concentrate în partea de sud-vest a zonei sale de apărare antiaeriană, lângă insulele Pratas, controlate de Taiwan.

Cu toate acestea, de data aceasta nu numai că aeronavele chineze au zburat într-o zonă apropiată de Insulele Pratas, dar bombardierele și avioane de luptă au ajuns în apropiere de sudul țării, potrivit ministerului apărării din Taiwan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » China răspunde în forță la atacurile Occidentului. Raid fără precedent cu 28 de avioane militare în Taiwan