Antena Meniu Search
x

Foto Cine este Andy Jassy, cel care îl înlocuiește pe Jeff Bezos în funcția de CEO al Amazon

Miliardarul Jeff Bezos a anunțat ca va renunța la funcția de CEO al Amazon, după 28 ani de la fondarea companiei, urmând a deveni președintele executiv al consiliului de administrație. La cârma Amazon va veni Andy Jassy, actualul șef al diviziei de cloud computing.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 03.02.2021, 16:33

Andy Jassy
Andy Jassy - DPA Images / Patrick Fallon via Hepta
  • Cu Jeff Bezos plecat de la conducerea Amazon, promovarea lui Jassy, în vârstă de 53 de ani, e un indiciu că serviciile web sunt esențiale pentru viitorul gigantului american, scrie The Guardian

Amazon a anunțat oficial, în cursul zilei de marți, că fondatorul Jeff Bezos va face un pas în spate, după aproape 30 de ani în fruntea companiei devenită gigant mondial. Actualul șef al diviziei de cloud computing, Andy Jassy, angajat al Amazon din 1997, va deveni următorul CEO spre finalul acestui an, după o perioadă de tranziție.

Andy Jassy, creierul din spatele Amazon Web Services

Absolvent al Harvard Business School (HBS), Andy Jassy a fondat Amazon Web Services (AWS) - un serviciu de gâzduire în cloud - cu o echipă de doar 57 de oameni, dintre care unii colegi de facultate. "Am luat ultimul examen la HBS, prima vineri din mai, în 1997, iar luni am venit la Amazon", a povestit el, într-un podcast al prestigioasei universități americane. "Nu, nu știam care va fi job-ul meu sau ce poziție voi avea", a spus Jassy.

În prezent, Amazon Web Services este folosit de milioane de companii, corporații, școli sau guverne pentru a-și susține site-urile sau aplicațiile.

Competiție acerbă pe segmentul de cloud computing, unde Amazon Web Services e lider

Andy Jassy a reușit să depășească, cât timp a condus AWS, rivali extrem de puternici precum Oracle sau Microsoft.

De altfel, Amazon Web Services deține jumătate din piața mondială a infrastructurii de tip cloud și 30% din cota de piață în ceea ce privește cloud computing.

Însă competiția rămâne una feroce, cu giganți precum Microsof și Google ce au anunțat la rândul lor creșteri considerabile pe acest segment în ultimele trei luni ale anului trecut.

Până în acest moment, Amazon nu a anunțat cine va veni în fruntea diviziei.

Jassy este căsătorit din 1997 cu Elana Rochelle Caplan (52 de ani), un designer de modă, alături de care are doi copii. Locuiesc împreună în cartierul Capitol Hill din Seattle, pe Coasta de Vest a SUA, într-o casă achiziționată în 2009 cu 3.1 milioane de dolari. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Cine este Andy Jassy, cel care îl înlocuiește pe Jeff Bezos în funcția de CEO al Amazon