Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt românii morți la granița Canadei cu SUA. Florin, soția lui și cei doi copii ai lor s-au înecat încercând să ajungă pe pământ american

Poliţia canadiană i-a identificat pe românii care au murit încercând să treacă ilegal graniţa din Canada spre Statele Unite. Florin Iordache, în vârstă de 28 de ani a murit împreună cu soţia sa, Cristina Zenaida Iordache, tot de 28 de ani, şi cu cei doi copii ai cuplului, unul de doi ani şi altul de un an. Alături de corpurile lor au mai fost găsite alte patru persoane decedate - o familie din India. 

de Redactia Observator

la 02.04.2023, 14:24

Vezi și

30 MARTIE

Joi seară, zeci de persoane căutau un bărbat canadian, în vârstă de 30 de ani, dispărut în timp ce s-ar fi plimbat cu barca. În locul său, poliţia a găsit şase cadavre, printre care şi cel al unui copil, într-o zonă mlăştinoasă a râului Saint Lawrence de la graniţa dintre Canada şi Statele Unite. Corpurile au fost descoperite lângă o barcă răsturnată. 

Lee-Ann O'Brien, şef adjunct poliţie Akwesasne: Se crede că aceste şase persoane aparţin de două familii: una de origine română şi despre ceilalţi se crede că sunt cetăţeni din India. Printre decedaţi se află cinci adulţi şi un copil, cu vârsta sub trei ani, care avea cetăţenie canadiană. 

31 MARTIE

Pe acelaşi subiect

Vineri, autorităţile anunţau că alte două corpuri au fost recuperate din râu

Shawn Dulude, şeful poliţiei Akwesasne Mohawk: Unul este al unui copil, cetăţean canadian, de origine română, altul al unei femei adulte, cu cetăţenie indiană. 

Familia de români ar fi încercat să intre ilegal în Statele Unite, din Canada

Românii adulţi nu aveau cetăţenie canadiană motiv pentru care, trecerea în Statele Unite în mod legal ar fi fost imposibilă. Una dintre variantele luate în calcul este cea potrivit căreia tânărul canadian dispărut ar fi cel care îi ajuta să ajungă pe pământ american. Acesta a fost văzut ultima dată miercuri seara pe barca sa de pescuit, înainte să iasă în larg. Purta haine negre, dar şi o mască ce îi acoperea mare parte din faţă. 

Lee-Ann O'Brien, şef adjunct poliţie AkwesasneEste o barcă foarte mică, exact cum am descris-o şi ieri, un vas mic, nimic extraordinar, care este probabil utilizat pentru pescuit. Am localizat-o, aproape de locul în care am găsit cadavrele.  

Trecerile ilegale din Canada spre SUA sunt tot mai frecvente, în special prin regiunea Akwesasne, între Ottawa şi Quebec. În zonă se face trafic de persoane, dar şi contrabandă. 

Shawn Dulude, şeful poliţiei Akwesasne Mohawk: Din ianuarie, am avut 80 de interceptări în cazul oamenilor care încercau să treacă în Statele Unite, prin teritoriul nostru. 

Circumstanțele în care s-a produs tragedia nu sunt încă știute, însă ancheta este abia la început.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cine sunt românii morți la granița Canadei cu SUA. Florin, soția lui și cei doi copii ai lor s-au înecat încercând să ajungă pe pământ american