Antena Meniu Search
x
LIVE

Galerie foto O familie de români a murit în timp ce încerca să intre în SUA prin Canada. Unul din copiii cuplului, în vârstă de 3 ani, de negăsit

Şase persoane - printre care un copil - din două familii, una canadiano-română, cealaltă indiană, au fost găsite decedate într-o zonă mlăştinoasă din Quebec, Canada, pe unde încercau să intre ilegal în Statele Unite, a anunţat vineri poliţia canadiană, precizând că un al doilea copil este dat dispărut, informează Reuters şi AFP.

De Redactia Observator la 31.03.2023, 22:52

"Se crede că cele şase persoane sunt din două familii, una de origine română şi cealaltă, se crede, de cetăţeni ai Indiei", a declarat Lee-Ann O'Brien, adjuncta şefului poliţiei din Akwesasne Mohawk, într-o conferinţă de presă. "Poliţia crede că un copil mic al familiei române nu a fost localizat şi vom continua căutările. Se crede că toţi încercau să intre ilegal în SUA din Canada", a adăugat aceasta.

Cei şase decedaţi sunt cinci adulţi şi un copil sub 3 ani. Ambii copii "erau asociaţi cu familia română" şi aveau paşapoarte canadiene, a precizat O'Brien. Trupurile au fost găsite joi, în apropierea unei ambarcaţiuni răsturnate care aparţinea unui bărbat din comunitatea autohtonă Akwesasne, dat la rândul lui dispărut.

Cauzele morților, necunoscute

Poliţia aşteaptă rezultatele autopsiilor şi testelor toxicologice pentru a stabili cauza deceselor.

Pe acelaşi subiect

Preşedintele american Joe Biden şi premierul canadian Justin Trudeau au convenit săptămâna trecută să-i oprească pe solicitanţii de azil care vin în Canada prin treceri de frontieră neoficiale, o decizie despre care criticii spun că i-ar putea face pe refugiaţi şi migranţi să îşi asume mai multe riscuri la traversarea graniţei.

Poliţia din Akwesasne a spus însă că acordul care a închis o trecere neoficială de frontieră numită Roxham Road, în Quebec, nu ar trebui să fi fost un factor în tragedia celor două familii, dat fiind că acestea încercau să meargă spre SUA, nu să intre în Canada.

"La momentul actual, pot să vă spun că nu are nicio legătură cu acea închidere, pentru că se crede că acei oameni încercau să intre în Statele Unite. Este complet opus", a afirmat O'Brien.

Teritoriul acestei comunităţi autohtone se află aproape de malurile fluviului Sfântul Laurenţiu, în provinciile canadiene Quebec şi Ontario şi statul american New York.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Mapamond » O familie de români a murit în timp ce încerca să intre în SUA prin Canada. Unul din copiii cuplului, în vârstă de 3 ani, de negăsit