Antena Meniu Search
x

Video Cod roșu de caniculă în Franța. Astăzi, valul de căldură atinge nivelul maxim, sunt cele mai toride zile din ultimii 80 de ani

Europa se topeşte, în plin sezon turistic. E cod roşu în Franţa, unde a fost cea mai caldă zi din ultimii aproape 80 de ani. 44 de grade au arătat termometrele, iar autorităţile au interzis deja o parte din evenimentele în aer liber din aceste zile. Şi Spania suferă din cauza caniculei. Acolo mii de hectare de teren au fost cuprinse de incendii de vegetaţie. 

Alexandra Paraschiv
de Alexandra Paraschiv

la 19.06.2022, 14:29

Vezi și

De şapte zile, Spania este lovită de un val de caniculă fără precedent pentru această perioadă. Temperaturile ridicate au aprins vegetaţia uscată în numeroase regiuni din nord, cea mai afectată zonă fiind Catalonia. Acolo, trei incendii continuă să mistuiască hectare întregi de pământ.

Ne arde tot muntele!

Suntem neputincioşi!

Sute de pompieri şi militari lucrează continuu, în zadar însă.  

Pe acelaşi subiect

Au ars aproximativ 100 de hectare, dar este sub ameninţare o arie de 50.000 de hectare. Şase oraşe au fost evacuate. Locuitorii au fost scoşi din casele lor şi duşi departe de flăcările imense din jur.

Cod roșu de caniculă în Franța

În Franţa, cea mai mare parte a ţării este în stare de alertă pentru căldură excesivă. 14 departamente sunt sub cod roşu, iar 56 sub cod portocaliu. Aceasta după ce, ieri, recordurile absolute de temperatură au fost întrecute în numeroase localităţi, cu valori de peste 40 sau chiar 42 de grade. În zonele cele mai afectate, oamenilor li s-a recomandat să rămână în case, sau măcar la umbră, între orele 11 şi 21. Nici în timpul nopţii, mercurul nu a scăzut sub 25 de grade.

Astăzi, valul de caniculă ar trebui să atingă nivelul maxim. Apoi temperaturile vor mai scădea, iar săptămâna viitoare vor lăsa locul furtunilor.    

Căldura lovește Marea Britanie

Din Franţa, valul de căldură a ajuns şi în Marea Britanie. Ieri termometrele arătau 34 de grade Celsius, astfel că o mare parte a Regatului Unit era mai fierbinte decât zone din Jamaica sau Maldive. Britanicii au profitat de căldura toridă, cu o bine meritată bălăceală la piscină sau în mare. 

În Italia, nordul ţării se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Aşa că Autorităţile locale au raţionalizat apa. Primarilor li se recomandă să oprească total alimentarea în timpul nopţii. În 125 de localități, este interzisă spălarea maşinilor, umplerea piscinelor sau udarea grădinilor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cod roșu de caniculă în Franța. Astăzi, valul de căldură atinge nivelul maxim, sunt cele mai toride zile din ultimii 80 de ani