Antena Meniu Search
x

Video Un val de caniculă fără precedent "topeşte" vestul Europei, mai fierbinte ca în Jamaica sau Maldive. "Suntem neputincioşi!"

Europa se topeşte, în plin sezon turistic. Sunt temperaturi de Cod roşu în Franţa, unde a fost cea mai caldă zi din ultimii aproape 80 de ani. Termometrele au arătat 44 de grade, iar autorităţile au interzis deja o parte din evenimentele în aer liber din aceste zile. Şi Spania suferă din cauza caniculei. Acolo mii de hectare de teren au fost cuprinse de incendii de vegetaţie. 

de Redactia Observator

la 17.06.2022, 22:02

Vezi și

De şapte zile, Spania este lovită de un val de caniculă fără precedent pentru această perioadă. Temperaturile ridicate au aprins vegetaţia uscată în numeroase regiuni din nord, cea mai afectată zonă fiind Catalonia. Acolo, trei incendii continuă să mistuiască hectare întregi de pământ: "Suntem neputincioşi!"

Val de căldură fără precedent în vestul Europei

Sute de pompieri şi militari lucrează continuu, în zadar însă. "Au ars aproximativ 100 de hectare, dar este sub ameninţare o arie de 50.000 de hectare", anunţă aceştia. Şase oraşe au fost evacuate. Locuitorii au fost scoşi din casele lor şi duşi departe de flăcările imense din jur.

În Franţa, mercurul din termometre nu scade sub 44 de grade Celsius, în mai multe regiuni: "12 departamente sunt deja sub Cod roşu, iar 25 sub Cod portocaliu. În cinci dintre ele, localnicilor le este recomandat să iasă în aer liber după ora 14, iar copiilor le-a fost permis să studieze de acasă, pentru a evita deplasările"

Pe acelaşi subiect

În weekend, la Paris ar urma să se înregistreze peste 38 de grade, temperatură istorică pentru capitala pariziană în această lună. În restul ţării, se vor menţine peste 40 de grade Celsius. Temperaturile extreme vor fi înlocuite de furtuni de săptămâna viitoare.

Termometrele, date peste cap. Temperaturi uriaşe

Din Franţa, valul de căldură a ajuns şi în Regatul Unit. Astăzi, termometrele arătau 34 de grade Celsius, ceea ce face ca o mare parte din Marea Britanie să fie mai fierbinte decât zone din Jamaica sau Maldive. Britanicii au profitat de căldura toridă, cu o bălăceală la piscină sau în mare. 

În Italia, nordul ţării se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Aşa că autorităţile locale au raţionalizat apa. Primarilor li se recomandă să oprească total alimentarea în timpul nopţii. În 125 de localități, este interzisă spălarea maşinilor, umplerea piscinelor sau udarea grădinilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un val de caniculă fără precedent "topeşte" vestul Europei, mai fierbinte ca în Jamaica sau Maldive. "Suntem neputincioşi!"