Antena Meniu Search
x

Codul QR de pe certificatul COVID al preşedintelui Emmanuel Macron, distribuit pe reţelele sociale

Codul QR de pe certificatul digital COVID al preşedintelui francez Emmanuel Macron circulă de câteva ore pe rețelele de socializare, deşi este vorba despre una dintre cele mai bine păzite persoane din ţară. Incidentul ridică semne de întrebare cu privire la securitatea datelor înalţilor oficiali francezi.

De Redactia Observator la 21.09.2021, 21:35
Codul QR care i-ar aparţine lui Emmanuel Macron, publicat pe Twitter
Codul QR care i-ar aparţine lui Emmanuel Macron, publicat pe Twitter - Profimedia / Twitter

Numele preşedintelui Franţei este pe buzele utilizatorilor de pe reţelele de socializare Snapchat și Twitter. Şi asta nu pentru ceva ce ar fi spus sau făcut, ci pentru că cineva a publicat codul QR aferent certificatului digital al lui Emmanuel Macron, relatează Le Parisien. Prin scanarea codului, cu ajutorul aplicaţiei TAC Verif, pot fi verificate datele legate de vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală a utilizatorului respectiv. Iar codul QR despre care se spune că i-ar aparţine lui Macron arată că acesta ar fi primit serul produs de compania Pfizer. Emmanuel Macron a fost vaccinat pe 31 mai, fiind înregistrat oficial în baza de date o lună și jumătate mai târziu. Astfel, informaţiile publice corespund cu cele care fac acum înconjurul reţelelor de socializare.

Autorităţile franceze ”iau măsuri”

”Acest sistem funcționează, dar a existat o încălcare a eticii din partea unuia sau mai multor profesioniști din domeniul Sănătății. Cineva a făcut o copie a codului QR și a vehiculat-o în mod voluntar sau neglijent”, a declarat Palatul Élysée pentru BFMTV. Contactaţi de Le Parisien, reprezentanţii preşedintelui Franţei au declarat că ”se iau măsuri” pentru a asigura securitatea datelor lui Emmanuel Macron.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Codul QR de pe certificatul COVID al preşedintelui Emmanuel Macron, distribuit pe reţelele sociale