Antena Meniu Search
x

Unul dintre co-fondatorii WhatsApp îi îndeamnă pe utilizatori să renunţe la Facebook

Mesajul incredibil al unuia dintre co-fondatorii WhatsApp. Brian Acton le recomandă utilizatorilor să renunţe la Facebook.

Mesajul incredibil al unuia dintre co-fondatorii WhatsApp. Brian Acton le recomandă utilizatorilor să renunţe la Facebook.

Unul dintre fondatorii WhatsApp, Brian Acton, s-a alăturat unei comunităţi tot mai mari de utilizatori care renunţă la Facebook şi recomandă şi altor persoane să facă acelaşi lucru, ca urmare a uriaşului scandal provocat de informaţia că datele personale a 50 de milioane de membri ai reţelei de socializare au fost utilizate fără permisiunea lor de firma de consultanţă politică Cambridge Analytica, în timpul campaniei electorale a lui Donald Trump din 2016, relatează MarketWatch.

Acton a scris marţi într-un tweet: “It is time. #deletefacebook,” (Este timpul. #ştergeţifacebook).

Profilul său era încă activ la câteva ore după mesajul pe Twitter, dar în timpul nopţii a fost dezactivat.

Pe acelaşi subiect

Acton şi celălalt fondator al WhatsApp, Jan Koum, au vândut WhatsApp către Facebook în 2014, pentru 22 de miliarde de dolari. Acton a primit circa 3 miliarde de dolari în tranzacţie, iar în prezent are o avere de aproximativ 5,5 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

După ce a rămas în cadrul Facebook timp de trei ani, Acton a plecat în septembrie 2017, iar în prezent este un susţinător major al unui serviciu de mesagerie rival, Signal, care foloseşte criptarea pentru a proteja reţeaua de socializare de supravegherea guvernului.

În februarie, Acton s-a alăturat unei noi organizaţii non-profit, Signal Foundation, ca preşedinte executiv, şi a investit 50 de milioane de dolari în aplicaţie.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Unul dintre co-fondatorii WhatsApp îi îndeamnă pe utilizatori să renunţe la Facebook