Antena Meniu Search
x

Comisia Europeană a inaugurat Oficiul pentru Inteligență Artificială

Comisia Europeană a inaugurat, miercuri, Oficiul pentru Inteligență Artificială, care va urmări dezvoltarea, implementarea și utilizarea viitoare ale IA într-un mod care să stimuleze beneficiile societale și economice, precum și inovarea, atenuând în același timp riscurile.

de Redactia Observator

la 29.05.2024 , 18:24

Comisia Europeană a inaugurat Oficiul pentru Inteligență Artificială
Comisia Europeană a inaugurat Oficiul pentru Inteligență Artificială - Profimedia

Potrivit unui comunicat al CE, oficiul va juca un rol esențial în punerea în aplicare a Regulamentului privind inteligența artificială, în special în ceea ce privește modelele de IA de uz general.

De asemenea, el va acționa pentru a promova cercetarea și inovarea în domeniul IA de încredere și pentru a plasa UE pe o poziție de lider în cadrul dezbaterilor internaționale.

Rolul Oficiului pentru Inteligenţă Artificială

Articolul continuă după reclamă

„Oficiul pentru inteligența artificială inaugurat astăzi ne va ajuta să asigurăm o punere în aplicare coerentă a Regulamentului privind inteligența artificială. Împreună cu dezvoltatorii și cu o comunitate științifică, acest oficiu va evalua și va testa inteligența artificială de uz general pentru a asigura faptul că aceasta ne servește pe noi, ca oameni, și că sprijină valorile noastre europene”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală, potrivit news.ro.

„Prin intermediul noului Oficiu pentru inteligența artificială și al celor 140 de femei și de bărbați talentați din cadrul acestuia, Comisia va dispune de expertiza necesară pentru a stimula punerea în aplicare a Regulamentului privind inteligența artificială și pentru a consolida rolul Europei de stabilire a standardelor la nivel mondial în domeniul inteligenței artificiale. Oficiul va promova un ecosistem european în domeniul inteligenței artificiale care să fie inovator și competitiv și care să respecte normele și valorile UE”, a spus Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Stiri externe » Comisia Europeană a inaugurat Oficiul pentru Inteligență Artificială